Cele mai frumoase locuri pentru scufundari

Scufundarile sunt catalogate drept unul din cele mai captivante sporturi din cate exista. adevarul este ca nimic nu se poate compara cu descoperirea minunatiilor care se ascund sub apa. Insa, in momentul in care practici acest sport intr-un loc cunoscut, experienta devine si mai fascinanta. Iata care sunt cele mai frumoase locuri pentru scufundari.

Laguna Caledoniana. Situata in mijlocul Oceanului Pacific, in partea de est a Australiei si la nord de Noua Zeelanda, se intinde Noua Caledonie. Acest pamant situat in celalalt capat al lumii gazduieste cea mai mare laguna din lume: 1600 kilometri de recifuri coraliene pentru o suprafata de 24 000 kilometri patrati. Clasata in patrimoniul Unesco, laguna poseda o frumusete submarina incredibila si posibilitati nenumarate de scufundari. Noumea, Lifou sau Bourail, acestea sunt cele mai populare locuri pentru scufundat de aici.

Epavele de la Truk Lagoon. Baracude, rechini, bibani…o multime de specii rezervate pasionatilor de scufundari care aleg sa vina aici. Insa, dincolo de speciile animale, Micronezia ramane cunoscuta pentru importanta sa istorica. Directia Truk Lagoon. Este, fara indoiala, unul din cel mai celebru camp de epave din lume. Calificat drept muzeu submarin, Truk Lagoon este un loc celebru datorita sutelor de epave de avioane si de vapoare.

Safaga si comorile Marii Rosii. In Egipt, la 53 de kilometri distanta de Hurghada, singurul port comercial din regiune, este reputat pentru plajele sale lungi de nisip negru si golful sau interminabil. Principalul atu al acestui loc este oferit de calitatea apei de mare, bogata in minerale si cu efecte benefice asupra pielii. Fundurile marine sunt si ele absolut incredibile. Spre exemplu, Panorama Reef poseda o concentratie imensa de anemone si de pesti. Este un loc in egala masura bogat in istorie deoarece la Safaga se gaseste celebra epava Salem Express.

Vezi si:  5 lucruri pe care le poti face in Santorini, perla Cicladelor