Am observat in ultima perioada un razboi din ce in ce mai dur a oamenilor din presa traditionala impotriva “jurnalistilor amatori” sau cum le mai zice: bloggeri. N-am inteles initial de unde pleaca aceasta inversunare, dar urmarind statisticile din domeniul mass-media, nedumerirea mea a inceput sa dispara treptat, fiind inlocuita cu o certitudine: grija zilei de maine. Asta ii ingrijoreaza pe jurnalistii autohtoni de renume si ii determina sa porneasca acest razboi impotriva unor persoane care, dupa cum arata realitatea mediatica de la noi, ar putea sa le ia painea de la gura.

In fiecare zi un anumit Blogger isi publica gandul sau ideea pe paginiile personale urmarind un anumit subiect de stire,eveniment sau chiar lucru intamplat in imprejurimiile in care traieste sau pur si simplu din placerea de a scrie ceva nou despre un lucru nou aparut.Acest fapt face pe jurnalisti sa scurme si mai adanc in rana..hee hee

Un combatant al jurnalismului este chiar nimeni altul decat Ion Cristoiu, jurnalistul care declara in urma cu ceva timp, ca prefera sa-si scrie articolele pe hartie, nefiind familiar cu tehnica scrieii computerizate. Si el are o problema cu “neprofesionistii” care scriu vrute si nevrute pe Internet.Si sa nu-l uitam pe Marius Tuca, acest “aproape” al romanilor, care de curand a lansat alte acuze la adresa acestor “neica nimeni” care-si permit sa isi transmita gandurile si ideile prin intermediul Internetului.

Doi jurnalisti,doi oameni de prestigiu din presa, doi gazetari care nu doar ca-si castiga painea din presa, dar s-au si imbogatit de pe urma ei. Si aici intervine motivul disputei jurnalist vs. blogger: BANUL!waiting Studiile recente arata o scadere dramatica a presei scrise fata de Internet in preferintele cititorilor. Tot mai multi romani au acces la Internet de acasa, de la scoala sau de la serviciu si prefera sa se informeze online, decat sa cumpere ziarele. Si este si normal avand in vedere ca traim in secolul vitezei, cand timpul liber a devenit un lux. Stirile online sunt mult mai apropiate de tempoul din viata de zi cu zi, fiind actualizate instantaneu, doritorul de informatii calde nefiind obligat sa astepte pana a doua zi, cand apare ziarul pe tarabe sau postasul la usa cu cate ca aceasta metoda nu mai prea este folosita chiar din aceasta cauza…”Informarea Online” deoarece cu un singur click poti afla mult mai multe stiri decat ar putea cuprinde un ziar local la un loc.

Arma principala a taberei traditionale in acest razboi, este faptul ca ei sunt profesionisti, iar neprofesionistii (bloggerii) nu au ce cauta in acest domeniu deoarece ei nu au studii, nu au pregatire in domeniu, nu au calificare, nu au experienta. Dar ceilalti au? hmmm…oare…laughingAruncand o privire peste biografia unor jurnalisti celebri in Romania descoperim ca foarte putini au absolvit o Facultate de Jurnalistica sau au urmat macar ceva cursuri de specializare. Si ca sa dau cateva exemple:
– Cristian Tudor Popescu, este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, fiind inginer de profesie;
– Ion Cristoiu, este absolvent al Facultatii de Filosofie;
– Cornel Nistorescu, a terminat Facultatea de Filologie.
– Sorin Rosca Stanescu, este absolvent al Facultatii de Drept;

Si lista ar putea continua deoarece acesti profesionisti si-au inceput cariera tot asa de la neprofesionist prin trimiterea de articole scrise prin scrisori,reviste scolare sau Universitare si cu ajutorul acelor articole au ajuns sub numele de “Jurnalisti”Hatzzz….am mai descoperit un caz si sigurat am mai deschis o rana si o particica de ciuda din partea presei pentru noi”Bloggerii”.Cu toate astea noi cei din Blogsfera trecem peste si continuam sa uimim lumea cu articolele scrise pe paginiile noastre personale sub forma unor jurnalisti neprofesionisti dar cu siguranta facem acest lucru mult mai bine decat “Jurnalistii Profesionisti” prin simplul fapt ca articolele postate atrag multe priviri si tot odaca comentariile cititorului.

Eu sunt absolut convins ca daca acum aveau si ei 18 sau 25 de ani si aveau conexiune la Internet se numarau printre bloggerii romani de prestigiu,asadar sa faca bine si sa ne primeasca langa ei cu cate ca ii amenintam exagerat de mult prin faptul ca le-am putea lua painea de la gura.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.