Ce ni se intampla atunci cand nu am primit destula iubire in copilarie?

Iubirea este o energie vitala care pune lumea in miscare. Toti suntem nascuti pentru a iubi si pentru a fi iubiti. Dar, atunci, ce se intampla daca in copilarie nu am primit iubire? Se pare ca lipsa de iubire in copilarie poate sta la baza unor numeroase probleme comportamentale.

Indiferenta fata de suferinta altora si apatie. Indiferenta fata de suferinta celorlati este una din consecintele lipsei iubirii materne in copilarie. In general, persoanele care au suferit din cauza lipsei iubirii in primii ani de viata, se arata insensibile in fata suferintei celorlalti.

Aceste persoane au un comportament apatic, unul care le afecteaza toate relatiile. Acestea prezinta de asemenea, o dificultate in a-si exprima sentimentele si a crea relatii. In general, cei carora le-a lipsit iubirea in copilarie, asteapta si la varsta adulta, ca cineva sa raspunda nevoilor lor. Aceasta situatie vine cu grave consecinte in ceea ce priveste comportamentul lor, precum incapacitatea de a iubi si de a simti iubirea. Aceste persoane nu stiu cum sa isi exprime iubirea deci vor avea tendinta de a o reprima.

Iubirea, da in primii ani de viata nastere unei puteri inimaginabile in ceea ce priveste dezvoltarea competentelor altruiste si a capacitatii de a iubi. Umanizrea persoanelor este posibila datorita iubirii pe care au primit-o in timpul copilariei.

O persoana care nu a primit iubire in timpul copilariei, va suferi si de lipsa afectiunii si la varsta adulta. Acest lucru va duce si la un comportament agresiv deoarece primele momente le-a trait intr-un mediu lipsit de afectiune.

Si lipsa de iubire sau de afectiune nu afecteaza doar copilul, ci are consecinte la nivel universal. Copilul va fi marcat pe viata de aceasta lipsa deci trebuie sa ii dai iubirea ce le lipseste si de care are nevoie.

Vezi si:  Tratament pentru cardiaci