Infidelitate -este posibil sa salvezi un cuplu in acest caz?

Treci printr-o faza mai dificila in cuplu? O a treia persoana a aparut in cuplul tau? Iar intrebarea care imi vine mie in gand, dar si tie, cu siguranta, este urmatoarea- este posibil sa salvezi un cuplu atunci cand trece printr-o infidelitate?

O infidelitate, fie ca este o aventura de seara, fie ca este o relatie extra-conjugala, mai lunga sau mai scurta, poate sa puna in pericol relatia de cuplu. Adulterul exista inca de cand mariajul a fost inventat.

Si foarte mult timp, barbatii aveau voie sa insele femeile fara sa trebuiasca sa suporte consecintele. Aceeasta « autorizare » era sustinuta de anumite teorii biologice si evolutive care justificau asa- numita nevoie de a fi indifel.

Dar sa faci fata unei infidelitati nu este un lucru foarte usor. Si numeroase sunt cazurile in care infidelitatile se incheie cu o ruptura.

Sa ai din nou incredere intr-o persoana nu este un lucru usor. Dar daca membrii cuplului mai au inca incredere in cuplu si vor sa isi dea a doua sansa, o infidelitate nu trebuie sa duca neaparat la o ruptura.

Deci este sau nu posibil sa salvezi un cuplu dupa o infidelitate?

Increderea reprezinta baza oricarei relatii. Sa construiesti o relatie necesita timp si efort. Iar cateva secunde sunt mai mult decat de ajuns pentru a distruge o relatie.

Partenerul te-a inselat? Este normal ca la inceput sa treci printr-o faza de negare, apoi de soc, apoi de manie si mai apoi de confuzie. Dupa aceste prime reactii emotionale spontane, dilema este urmatoarea- este posibil sa salvezi cuplul, trecand cu vederea infidelitatea?

Trebuie sa ai in vedere in acest caz parametrii indispensabili care te vor ajuta sa decizi daca merita sau nu sa salvezi cuplul- iubirea si remuscarile. Daca iubirea nu a murit si daca partenerul regreta ce a facut, puteti trece impreuna peste aceasta etapa dificila.

Vezi si:  Viata mea e probabil in alta parte

Vorbiti despre asta deoarece comunicarea este cea mai importanta. Faceti o pauza daca este necesar pentru a fi in masura sa analizati adevaratele probleme ale relatiei.

Iar dupa ce ati plans, urlat, v-ati certat si batut a venit momentul sa va ingrijiti ranile. Facti lucruri noi impreuna, amintiti-va de lucrurile frumoase de la inceputul relatiei…