Cum se poate evita solitudinea din cuplu?

0

Te gandesti ca a fi in cuplu, inseamna ca esti orice, numai singur nu ai cum sa fii. Nu-i asa? Dar, sa fii singur nu inseamna neaparat sa fii izolat social. Intr-adevar, este normal sa te simti uneori singur intr-o relatie, fie ca vorbim despre o relatie la distanta, fie ca este vorba despre o relatie in care stati impreuna.

O deconectare poate aparea chiar daca aveti impresia ca relatia voastra este sanatoasa. Care sunt deci semnele unei solitudini in cuplu? Cum poti sa ii faci fata?

Nu mai aveti chef unii de altii. Chiar daca jumatatea ta a lipsit timp de cateva ore, nu mai simti starea de excitare intensa sau dorinta de a va saruta si imbratisa. In acest caz, apare singuratatea.

Nu va mai vedeti atat de des. Fie ca sunteti casatoriti, fie ca stati impreuna, mereu te poti simti singur la tine acasa. Poate ca te intorci tarziu, in timp ce partenerul pleaca foarte devreme, ceea ce inseamna ca nu va vedeti prea des.

Nu mai aveti conversatii profunde. Unul din semnele solitudinii in cuplu este imposibilitatea de a vorbi cu partenerul, mai ales subiecte mai profunde.

Amandoi ati prefera sa fiti implicati in alte lucruri – nu mai sunteti la fel de apropiati ca inainte.

Atunci cand nu mai faceti efortul de a fi la fel de apropiati ca inainte, s-ar putea sa observati ca ati prefera sa va implicati in alte proiecte, cum ar fi sa iesiti in oras cu prietenii in loc sa stati acasa.

Simti mai multa raceala in relatia ta? Ai avut vreodata senzatia ca incerci sa te apropii de partenerul tau, dar acesta nu iti raspunde la fel? Acest lucru poate duce la sentimente de singuratate.

Vezi si:  Casa copilariei

Nu simti ca partenerul tau te doreste. Incepi sa simti ca partenerul tau nu te doreste, ci doar are nevoie de tine. Exista o diferenta uriasa intre a te simti iubit si a fi intr-o relatie de convenienta.

Cel mai important lucru- vorbeste despre sentimentele tale. Spune-i cum te simtiti, dar spune-i ca nu il invinovatesti sau critici in niciun fel. Spunei-i ca te simti singur. Poate ca amandoi trebuie sa faceti schimbari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *