A face ceva, orice, înseamnã a alege o formã a realitãții în detrimentul realitãții întregi, al realitãții înșãși.

N-a trecut încã destulã vreme ca s-o putem demonstra într-un mod practic, mulțumitor pentru toatã lumea, dar asta a fost dintotdeauna soarta marilor adevãruri: sã rãmânã incredibile pânã în ultima secundã.

meditation-techniques-bodhi-treeNu demult luna pãrea sã aibã o singurã fațã, asta pânã când a venit cineva – Pink Floyd, mi se pare – și-a stabilit cã, precum o monedã, și ea trebuie sã aibã un revers. Apoi a fost nevoie de multe ruguri aprinse, de științe, de astronauți și de televiziune pentru ca luna sã devinã sfericã, așa cum e azi, având deci un infinit de fațete.

A face ceva, orice, înseamnã a-þi privi luna dintr-un singur punct, anulându-i șansele de a ți se mai arãta în același timp și cu celelalte fețe ale sale. Altfel spus, alegând sã fii ceva alegi totodatã și ce anume nu vei mai fi. Îþi alegi, practic, felurile în care mori.

Alegând, mori dinspre pãrțile lunii tale pe care le abandonezi înspre cele pe care decizi sã le privești. Alegând, trãiești. Trãiești atât cât se poate, în cele câteva fotografii pe care apuci sã le faci lunii în goana asta de aici de pe pãmânt.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.