Cum se pot exterioriza emotiile inabusite?

0

Din cauza unor emotii sau ganduri negative care se aduna din ce in ce mai mult, fara sa le lasi vreodata sa se exprime, poti sa ajungi sa explodezi sau sa erupi ca un vulcan. Iata insa unele lucruri pe care le pot face pentru a-ti putea exterioriza sentimentele care te pot devora din interior.

Poate sa fie de mare ajutor sa incerci sa tii sub control sau sa gestionezi asa cum trebuie emotiile. La munca, in relatiile noastre, in societate, este foarte util sa nu ne lasam invadati de emotiile pe care le resimtim. Dar, uneori, din cauza emotiilor pe care le ascundem, le tinem in noi, deci le inabusim, pana la urma emotiile tasnesc la suprafata.

Atunci cand iti interzici sa dai frau liber sentimentelor iti vei slabi psihicul. Este nevoie de multa energie fizica si mentala pentru a ne reprima emotiile. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu poti amorti selectiv emotiile. Folosirea comportamentelor negative pentru a-ti evita sentimentele te poate ajuta sa simti mai putina tristete si furie, dar te impiedica sa simti fericirea si bucuria.

Astfel ca, in loc sa incerci sa iti suprimi sentimentele, cel mai bine ar fi sa incerci sa fii un observator constient. Dar oare cum poti sa te eliberezi de emotiile inabusite?

Primul lucru pe care il poti face este sa scrii ceea ce simti. Pentru ca daca vei pune pe foaie ceea ce simti mai ales, emotiile sau gandurile ngative, vei vedea ca te vei elibera. Este un exercitiu care te ajuta sa te eliberezi de anumite lucruri si sa vezi totul mai clar.

Vezi si:  Top of mind

De asemenea, ar fi bine sa incerci sa faci miscare. La fel ca si plansul, miscarea permite corpului tau sa preia controlul emotiilor si sa le exprime fara sa vorbeasca.Yoga sau inotul sunt modalitati foarte eficiente de evacuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *