Cele mai bune materiale de constructii. Din ce se construieste o casa durabila?

materiale de constructii

materiale de constructiiLemn, Bca, caramida sau metal? Atunci cand vine vorba despre constructii case, toate materialele promit proprietati excelente si evident, fiecare furnizor materiale de constructii isi lauda propriul produs. Totusi, decizia luata asupra unui material poate sa nu fie tocmai inteleapta atata vreme cat nu este luata pe baza unor criterii foarte bine conturate.

Pentru a putea lua decizia corecta, un prim pas este ar fi analiza fiecarui material de constructii in parte.

Lemnul

Lemnul este unul dintre cele mai apreciate materiale de constructii pentru case si chiar daca niciun dezvoltator proiecte rezidentiale nu alege sa il foloseasca, firma Cid Corporate Construct crede ca este un material excelent pentru constructie unei case cu pana la 5 camere. Proprietatile sale sunt foarte eficiente din mai multe puncte de vedere:

 • Are o eficienta energetica de pana la 5 ori mai mare decat in cazul altor materiale de constructie;
 • Rezista foarte bine la cutremure, avand o structura elastica ce se comporta excelent in cadrul unui astfel de eveniment.
 • Este o solutie ecologica ce asigura sanatate pentru toti cei care il folosesc.

Caramida

Este un material foarte indragit de constructori, fiind o solutie ieftina si interesanta. Cei care aleg sa isi construiasca o casa din caramida pot opta pentru materiale constructii la pret de distribuitor si se pot bucura de o multime de avantaje:

 • Este un material rezistent care suporta orice tip de acoperis;
 • Rezista foarte bine la daunatori;
 • Nu necesita o investitie foarte mare in intretinere. Exista o multime de constructii de caramida care dateaza de cateva sute de ani;
 • Vine in mai multe variante. Se poate opta pentru caramida clasica, de sticla sau aparenta, fiecare cu proprietati foarte interesante.
Vezi si:  Despre mituri si legende alimentar-urbane

BCA-ul

Daca ne ghidam dupa popularitate, BCA-ul este, fara doar si poate, cel mai popular material de constructii. Multa vreme a fost considerat a fi caramida saracului, insa realitatea este ca are proprietati mai interesante decat mult mai batrana caramida.

BCA vine de la Beton Celular Autoclavizat si reuseste sa atraga prin mai multe performante structurale excelente:

 • Este un material natural, realizat din nisip, ciment, var, ghips si apa;
 • Este foarte flexibil in ceea ce priveste forma pe care o poate lua;
 • Este extrem de rezistent in timp si se remarca prin greutate volumetrica mica si prin rezistenta foarte buna la compresiune;
 • Este bine aerisit, in conditiile in care contine foarte multi pori minusculi.

Metalul

Din ce in ce mai popular, metalul este si el foarte atractiv. Are o rezistenta foarte buna, este 100% reciclabil, nu ete inflamabil si nu putrezeste. Practic, se remarca printr-o rezistenta superioara, din toate punctele de vedere.

Constructiile metalice sunt din ce in ce mai acceptabile din punct de vedere al pretului si asigura foarte putine pierderi, fie ca vorbim despre pierderile de material si de pierderile financiare.

Un alt mare avantaj al metalului este faptul ca poate sa fie realizat integral in fabrica si este montat intr-un timp foarte scurt.