Conferinta ONU a avut loc pentru transformarea lumii in care traim

Conferinta ONU a avut loc pentru transformarea lumii in care traim

Conferinta ONU a avut loc pentru transformarea lumii in care traimIn cursul zilei de vineri la Primaria din Belgrad va avea loc o conferinta internationala care are ca tema Transformarea lumii in care traim. Conferinta este organizata de Centrul European pentru Pace si Dezvoltare cu sediul la Belgrad. Intreaga structura se afla sub patronajul Organizatiei Natiunilor Unite, acestea au in centru cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila stabilite din anul 2015.  Printre principalele obiective ale acestei Conferinte putem enumera provocarile economice, sociale si de mediu cu care omenirea se confrunta.

  Utimele informatii de actualitate in ceea ce priveste Conferinta de vineri

Secretarul general al ONU a cerut in raportul sau de sinteza asupra procesului o transformare fundamentala in societate si economie.

”Este necesar să stabilim parteneriate transformatoare bazate pe principii și valori, o viziune comună și obiective împărtășite, mobilizarea puterii culturii, cu participarea tuturor părților interesate relevante și responsabilitatea reciprocă în centru”, au transmis organizatorii evenimentului.

Trebuie sa stim faptul ca exista 17 obiective de dezvoltare durabila cu 169 de tinte si 240 de indicatori.  Printre acestea putem enumera: eradicarea saraciei, asigurarea unei vieti sanatoase, imbunatatirea nutritiei, eradicarea foametei, garantarea unei educatii de calitate, promovarea bunastarii tuturor cetarenilor indiferent de varsta , promovarea oportunitatilor de invatare de-a lungul vietii pentru toti, realizarea egalitatii de gen, imputernicirea tuturor femeilor si fetelor, conservarea si utilizarea durabila a oceanelor si marilor, reducerea inegalitatilor in interiorul tarilor si de la o tara la alta, promovarea utilizarii durabile a ecosistemelor terestre, combaterea desertificarii, stoparea si repararea degradarii solului, stoparea pierderilor de biodiveristate si promovarea unor societati pasnice.

Tarile balcanice au intre ele o asemanarea in sistemele de transport, agricultura, structura populatiei, conservarea naturii, saracia rurala sau gestionarea solului si sunt chemate pentru a gasi puncte comune pentru atingerea obiectivelor asumate.

”De asemenea, regiunea trebuie să se întrebe care este ponderea țărilor din Balcani la obiectivele globale? Regiunea este suficient de ambițioasă în obiectivele pe care fiecare țară și le-a stabilit? Cât de mare este decalajul și ce ar fi necesar pentru a-l elimina?” au mai transmis organizatorii.

Daca iti doresti sa ai parte de utilmele noutati vezi mai multe detalii aici.  Trebuie sa stim ca asistam la schimbarea climei datorita poluarii si este cazul sa luam masuri, cea mai importanta dintre ele ar fi renuntarea la combustibili fosili.  Este necesar sa intelegem cat de mult dauneaza poluarea pentru a putea lua masurile adecvate. Informeaza-te si vei stii ce ai de facut pentru a putea ajuta la protajerea mediului inconjurator.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.