Cuplu- cum puteti vorbi despre bani?

Sa vorbesti despre bani nu este un lucru foarte usor, acesta fiind un subiect destul de dificil si de complex pentru fiecare. Pentru ca acest subiect sa nu iti mai trezeasca sentimente de teama sau de neliniste, iata care sunt cele mai bune modalitati in cate puteti vorbi in cuplu despre bani.

Identificati valoarea reala a banilor in viata voastra. Inainte de a discuta despre finante, despre cheltuieli si despre buget, cel mai bine ar fi sa stabiliti care este rolul sau valoarea banilor sau importanta lor in viata voastra.

Cu ce cuvant ati putea asocia banii? Libertate? Constrangere? Teama? Trebuie sa stii de asemenea la ce folositi banii? Banii te lnistesc, te inspaimanta, te stimuleaza sau iti dau incredere? Aceasta reflexie personala este cea care va pozitiona si te va ajuta sa te bazezi doar pe lucrurile sau valorile care conteaza cu adevarat.

Informeaza-te. Daca vrei sa vorbesti asa cum trebuie despre bani, trebuie sa ai mai multe cunostinte despre ei. Citeste deci mai multe despr bani, despre consumi, cheltuilei sau gestionare.

Renuntati la tabuuri si vorbiti despre bani in cadrul cuplului. In multe cupluri, banii sunt un subiect tabu, la fel ca si sexul. Dar, daca vrei ca relatia ta sa fie una armonioasa trebuie sa stiti cum sa vorbiti sau sa abordati acest subiect. Viziunile voastre din cuplu ar trebui sa acorde intr-un compromis comun.

Gaseste momentul potrivit. Nu, nu puteti vorbi despre bani oricand. Daca o persoana este pregatita, asta nu inseamna ca si cealalta este. Subiectul banilor merita o atentie particulara si trebuie sa fiti odihniti si liberi de alte activitati sau ganduri atunci cand adordati acest subiect. Alegand momentul potrivit, veti avea mai multe sanse la o discutie constructiva.

Vezi si:  Cateva lucruri pe care nu ar trebui sa ti le ceara cineva care te iubeste

Schimbati perspectivele. Trebuie sa incerci sa ai o noua viziune sau perspectiva asupra banilor. Te vei simti mai mult ca sigur mai bine. Poate ca fericirea atrage banii, nu banii aduc fericirea. Cine stie…