Dental-PraxisDintotdeauna am fost înspăimântaţi de termeni precum dentist, carie şi stomatologie uitând totuşi esenţialul şi anume că de fapt stomatologia, ca toate ramurile medicale a avansat din punct de vedere ştiinţific, tehnologic şi informativ. Adică  ştim că medicul stomatolog este cel care ne poate reda zâmbetul pierdut şi una din cele mai importante funcţii şi anume funcţia masticabilă, iar cel mai important lucru pentru toate astea fără durere. Termeni care odinioară ne dădeau fiori cum ar fi implant dentar sau punte dentară au ajuns termeni uzuali şi soluţii pentru foarte mulţi dintre noi. Dar fiindcă v-am stârnit curiozitatea daţi-ne voie să vă vorbim despre aceşti termeni. Începem cu puntea dentară este unul din tipurile clasice de protezare în cazul pierderii dinţilor. Puntea este numită astfel deoarece seamănă cu o punte între dinţii vecini şi cei lipsiţi pe care este ataşată. Presiunea aplicată pe proteză, este transmisă pe dinţii vecini , deoarece proteză parcă „atârnă” pe stâlpii de punte. De obicei pe dinţii vecini este necesară aplicarea coroanelor, dar astăzi nu este strict necesară utilizarea lor din cauza protezării pe implanturi dentare. Selectarea tipului de punte dentară depinde de mulţi factori: locul unde este determinat defectul; caracteristeci ale articulaţiei, starea dintelui şi a ţesutulurilor parodontale, şi aşa mai departe.

Uneori factorul decisiv poate fi factorul financiar. Astfel, tehnologiile moderne şi materialele deseori sunt mai scumpe. Şi nu pentru că sunt moderne, dar din cauza preţului pe materiale şi pentru efectuarea lucrărilor. Spre deosebire de alte produse stomatologice, puntea dentară  prezintă următoarele avantaje: are un aspect natural,  În general, necesită doar două vizite la medic, au o durată de viaţa de aproximativ 10 ani, în funcţie de atenţia acordată igienei orale, îmbunătăţeşte înfăţişarea şi vorbirea pacientului, precum şi alte probleme cauzate de lipsa dinţilor. Implantul dentar este un mic cilindru din metal (zirconiu sau titan) fixat chirurgical în osul maxilar şi destinat să înlocuiască rădăcina unui dinte îndepărtat şi să slujească drept suport al unei proteze. Implantul este indicat persoanelor pentru care purtatul unei proteze este o sursă reală de inconfort. Tehnica implanturilor are avantajul de a elimina orice fenomen de respingere şi evită purtatul protezei de pacient. Prognosticul este mai bun pentru implanturile situate pe maxilarul superior decât pentru cele situate pe maxilarul inferior.

Nu avem nici un dubiu că tehnologia avansează rapid şi la fel se întâmplă şi în stomatologie, unde tot mai multe tehnici şi proceduri seamănă izbitor de mult cu episoade din serialele SF pe care le urmăream uimiţi cu numai câţiva ani în urmă. Tocmai de aceea ne luăm libertatea să vă lăsăm şi dumneavoastră invitaţia de a merge la un control stomatologic (preventiv, chiar dacă nu vă doare) şi vă asigur că veţi fi uimiţi de ceea ce veţi descoperi  aici în cabinetul medicului dumneavoastră stomatolog. Aşa că nu mai staţi pe gânduri şi sunaţi chiar acum şi programaţi-vă pentru un control stomatologic care ar putea preveni din timp orice posibilă problemă care ar putea afecta zâmbetul şi funcţia masticabilă, două lucruri importante care vă conferă încredere în forţele şi potenţialul dumneavoastră !!!


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.