Inspiratie scandinava- cateva sfaturi pentru a decora dormitorul

Lasa sa intre lumina la tine in dormitor si lasa sa respire cea mai importanta incapere din casa ta cu ajutorul unui decor de inspiratie scandinava. Iata cateva idei care sa te inspire.

Decorul in stil scandinav se inspira din tendintele nordice. Este deci tipul de decor de care ai nevoie pentru un dormitor calduros, confortabil si foarte fermecator.

Nuantele de pastel pentru un dormitor in stil scandinav. Dormitorul trebuie sa fie un loc foarte agreabil si reconfortant. Astfel ca, nuantele de verde pastel, de albastru, de roz, de portocaliu pastelat sau de maro sunt cea mai buna alegere.

Mobilierul in nuante deschise si cu unghiuri rotunjite este o alta alegere foarte buna. Trebuie sa fie pe picioare pentru a nu conferi senzatia de spatiu redus.

Un dormitor in stil scandinav in nuante inchise. Daca iti doresti un decor mai sofisticat, alege nuantele mai inchise pentru dormitor.

Albastrul inchis sau nuanta de galben mustar este cea mai buna alegere. Dar va trebui sa contrabalansezi aceste nuante cu putin gri, alb sau alte tonuri deschise si neutre.

Daca ai peretii in nuante de alb, va trebui sa alegi nuantele de albastru inchis pentru lenjeria de pat. Poti sa intalezi o bancheta in aceleasi nuante la capatul patului si sa alegi perne in nuante de gri si de galben cu motive. Pune poze pe pereti si etajere murale pentru cel mai frumos stil.

Un decor scandinav si vegetal sau vintage pentru dormitor. Este foarte posibil sa amesteci stilurile chiar si in dormitor. Daca iti plac plantele si sa aduni tot felul de lucruri mai vechi, poti asocia diferitele inspiratii.

Vezi si:  La Casa de Papel 4, Love Wedding Repeat: seriale si filme de urmarit in aprilie pe Netflix

Pentru un deco scandinav si vintage alege nuante neutre si piese de mobilier precum comoda cu un aspect mai invechit. Dar, daca vrei sa obtii un decor mai vegetal, alege nuantele de verde prin intermediul unui tapet cu motive exotice.