Cum poti imbina de minune, in casa ta, mobilierul modern cu cel vechi

Ti se pare imposibil sa imbni de minune mobilierul vechi cu cel mai nou? Ei bine, nu e chiar asa. Este posibil. Trebuie doar sa incerci sa gasesti un echilibru perfect. Cum?

Vino cu un plus de fantezie. Atunci cand vrei sa « incalzesti » putin o arhitectura mult prea clasica, care contine un semineu mai vechi si muluri pe tavan, nu ezita si imbina mai multe tedinte ale momentului- un fotoliu in stilul anilor ’50, stickere sau afise grafice, dar si un covor clasic sau corpuri de iluminat design.

Joaca-te cu cele mai frumoase contraste. O masa veche, din lemn, in nuante inchise va deveni mai vesela si mai light cu ajutorul unor scaune mai moderne, in forma de scoica si cu picioare metalice. Contrastul este puternic, dar functioneaza.

Pune mobilierul foarte bine in valoare. Un colt pentru birou poate sa fie teatralizat prin intermediul unei mese din lemn si pus cel mai bine in valoare cu ajutorul unor corpuri de iluminat suspendate in stil industrial. Scaunele din  plastic si posterele arty pot sa puna totul cel mai bine in valoare.

Indrazneste sa te joci cu cele mai frumoase culori. Piesele mai vechi de mobilier pot sa fie cel mai bine puse in valoare daca alegi sa le pui langa un perete foarte colorat. Dar si daca asezi langa ele sacunele design.

Alege sa mizezi totul pe detalii. Un covor, o rama mai veche sau o oglinda, sunt mai mult decat de ajuns pentru a personaliza decorul unui dormitor sau al unui living, in care nuantele de gri, de bej sau de alb sunt omniprezente.

Vezi si:  Tușe pe pereți

Asociaza materialele. Lemnul, ceramica, ratanul sau alte piese de mobilier decorativ vechi arata de minune alaturi de otel, de lac sau de plasticul contemporan.