Sanatate mentala-cateva semne ca poate exagerezi putin

Auzim din ce in ce mai mult vorbindu-se despre sanatatea mentala si despre cat este aceasta de importanta. Sa ai grija de sanatatea ta mentala este un lucru esential, la fel de important ca si sanatatea fizica.

Iar aceste semne ar trebui sa te alerteze deoarece inseamna ca exagerezi si ca te afli intr-o situatie mai fragila.

Ai prea multe obiective de dus la bun sfarsit. In fiecare zi, noi sarcini se adauga la lista ta to-do list. Rezultatul- la sfarsitul saptamanii nu ai reusit sa le duci la bun sfarsit. Intri in acest caz, intr-un cerc vicios. Lucrezi mai mult pentru a recupera si productivitatea ta se resimte.

Dar, to-do list nu se goleste niciodata. Pui atunci si mai multa presiune, apar angoasele si sanatatea mentala are de suferit. Dar trebuie sa iti revezi obiectivele si lucrurile pe care le ai de facut. Ar fi bine sa te multumesti cu cel mult doua obiective pe zi.

Nu mai ai timp pentru tine. Multe persoane au impresia ca traiesc cu 100 de km pe ora. Si din cauza izolarii sau a carantinei, frontiera dintre viata personala si cea profesionala a devenit si mai fina. Incearca insa sa ai un orar mai echilibrat si sa iti faci mai mult timp pentru tine.

Esti mai emotiv. Cea mai mica remarca te raneste, esti mai sensibil la ceea ce se intampla in jur, emotiile sunt mai vii, mai omniprezente. Simbolizeaza nevoia de a te recentra si de a avea mai mult timp pentru tine. Atunci cand simti ca mania isi face aparitia, fa exercitii de respiratie si de meditatie.

Vezi si:  Despre femei, feminism si filosof

Trebuie de asemenea sa fii constient de faptul ca nu poti controla mereu totul. Traieste clipa prezenta aici si acum si nu te mai proiecta in viitor. Este un lucru foarte important.