“Retete universale” pentru alegerea seturilor de lenjerii de pat

retete-universale-alegerea-seturilor-de-lenjerii-de-pat

retete-universale-alegerea-seturilor-de-lenjerii-de-patDaca e sa facem o alegere de la zero, adica pentru un dormitor nou nout, ar fi bine sa dai prioritate seturilor de lenjerii de pat euro standard.

Vorbind despre pilote, de exemplu, cele mai potrivite sunt cele de marimea 200×220 cm. Acelasi lucru il putem spune si despre cearsaf si cuverturi, care pot fi de aceeasi marime sau cu 5 cm mai mari, mai ales ca in timpul spalarii unele materiale pot intra la apa.

Seturile de lenjerii de pat euro standard sunt cele mai populare si sunt alcatuite din: cearsaf, plapuma si cateva fete de perne, acestea din urma avand marimi diferite. De exemplu, unele seturi includ 2 fete de perne, altele 4, cu marimi de 50×70 cm si, respectiv, 70×70 cm.

In seturile de lenjerii de pat pentru copii este inclusa doar o fata de perna care poate varia ca dimensiuni, de aceea, daca vrei sa achizitionezi un asternut pentru copilul tau, trebuie sa tii cont de marimea pernei pe care doarme.

Daca e sa vorbim despre tesatura din care se confectioneaza seturile de lenjerii de pat euro standard, majoritatea producatorilor opteaza pentru bumbac satinat. Acest tip de material este placut la atinegre, este moale, nu aluneca, lasa corpul sa respire si se spala foarte bine. Bumbacul satinat rezista pana la 200 de spalari, pastrandu-si proprietatile si culorile.

La confectionarea lenjeriei de pat pentru copii, producatorii folosesc stamba – o tesatura din bumbac un pic mai dura decat satinul. In timpul spalarii, insa, stamba poate intra la apa, de aceea echipa lenjerii-calitate.ro iti recomanda bumbacul poplin si bumbacul ranforce.

Vezi si:  Avantajele construirii unei sere acoperite cu o folie pentru solarii

Daca optezi pentru un set de lenjerii de pat cu imprimeuri sau diferite ornamente, ai grija la regimul si temperatura de spalare. Este recomandat sa folosesti regimul delicat de spalare, astfel ca lenjeria de pat sa nu-si piarda calitatea si imprimeul.

Acestea au fost cateva dintre “retetele universale” care te vor ajuta sa faci alegeri corecte pentru lenjeria de pat.