Service laptop sector 4: Trei defectiuni comune

onalaptop-vacaresti

onalaptop-vacarestiFiind service laptop sector 4 adesea suntem intrebati care sunt cele mai frecvente probleme care pot sa apara la un laptop. Exista mai multe, dar azi am ales sa discutam despre trei dintre ele. Indiferent daca problema dumneavoastra se incadreaza intr-una din cele mentionate mai jos si nu o puteti remedia acasa sau orice alta defectiune, va asteptam la sediu pentru va oferi solutii tehnice durabile si profesioniste.

1. Laptopul se inchide brusc. Aceasta este una din cele mai frecvente disfunctionalitati pe care le poate intampina un utilizator. Cand lucru acesta se intampla aparent fara motiv, dupa o ora sau doua este normal sa ne gandim ca undeva exista o hiba care trebuie redresata.
Ca sa spunem drept in mod normal lucrul acesta se intampla din cauza supraincalzirii. Ridicati latpopul si puneti mana pe partea inferioara. Nu cumva este extrem de fierbinte in acea zona?

Solutia este simpla pentru dumneavoastra. Laptopul trebuie desfacut si curatat amanuntit, pana la motherboard si cpu. Praful poate fi cauza pentru supraincalzire, mai ales daca acesta se acumuleaza intr-o cantitate prea mare in ventilatoare. Nu va indemnam sa faceti acest lucru acasa decat in cazul in care aveti abilitati tehnice solide. Desfacerea unui laptop si apoi curatarea interioara reprezinta operatiuni extrem de fragile si chiar riscante. Trebuie facute cu mare atentie si minutiozitate. Necesita rabdare pentru ca se incepe de la suruburi si se ajunge la componentele interne. Oricat de simpla ar fi explicata aceasta operatiune pe tutorialele de pe YouTube, in definitiv ea este extrem de tehnica.

2. Ecranul nu afiseaza nimic. Daca laptopul se aprinde – auziti ventilatorul care functioneaza – insa nu puteti vedea nimic pe ecran sau laptopul se restarteaza in continuu, cel mai probabil placa de baza sau memoria au ceva probleme.
Daca exista o defectiune pe partea de RAM – si ar fi bine pentru dumneavoastra sa fie asa – incercati sa scoateti toate modulele (in general sunt doua module). Apoi puneti un modul si testati daca laptopul porneste asa. Daca unul din module permite laptopului sa porneasca normal, atunci aveti confirmarea – o memorie este defecta.

Vezi si:  Tendintele de vara in 2019 pentru femeile plinute

Daca nici reasezarea memoriilor si nici inlocuirea acestora nu ajuta la remedierea problemei, atunci s-ar parea ca placa de baza este cauza. Acesta ar putea fi worst case scenario, deoarece in general reparatiile pe placa de baza tind sa fie cele mai costisitoare.

3. Laptopul emite un zgomot ciuda in timp ce ruleaza. Daca laptopul dumneavoastra functioneaza in parametri normali insa auziti un zgomot ciudat, incercati sa nu ignorati acest simptom. Iata de ce. Exista mai sanse ca acel zgomot sa vina din zona hard diskului.

Inainte de a intreprinde orice actiune, salvati repede datele importante stocate pe el. Dupa aceea, deschideti laptopul si reporniti-l. Observati hard diskul, daca zgomotul intr-adevar vine de la el. Daca sunetul nu este foarte zgomotos iar hdd-ul nu are probleme, de vina ar putea fi ventilatorul. Cand acumuleaza praf palele sale se invart cu dificultate si drept rezultat, se invarte greoi si emite zgomot. Pentru solutionare, praful trebuie indepartat de urgenta.

In service laptop sector 4 putem face acest lucru in timp rapid pentru dumneavoastra. Pentru toate defectiunile frecvente enumerate mai sus, dar si pentru orice alte imperfectiuni in functionare va asteptam la sediu.