4 principii ichigo ichie, filozofia japoneza care vrea sa te faca fericit

«  Fa din fiecare clipa cel mai bun moment al vietii tale ». Iata cum 2 autori specialisti ai genului, si-au inceput opera. O opera despre ichigo ichie, adica despre arta japoneza de a trai care proneaza principiul carpe diem.

Iata deci care sunt cele 4 principii ale sale care pot fi adoptate in viata de zu cu zi.

Un moment minunat in care ai izbucnit in ras, un moment de complicitate, un camp de grau sub bataia vantului, mirosul ceaiului sau al cafelei fierbinti… fiecare clipa din viata noastra este magica, cu adevarat minunata. Deci fiecare intalnire sau clipa reprezinta o comoara unica de care trebuie sa profitam, deoarece nu se va mai repeta in acelasi fel.

Fa din fiecare intalnire o sarbatoare. Trebuie deci sa incerci sa apreciezi cu adevarat toate intamplarile sau intalnirile din viata de zi cu zi. Si sa estimezi de asemenea, ce ar putea aceste momente sa iti aduca.

Transforma o realitate nesatisfacatoare. Ambianta rutiniera de acasa te apasa, nu esti deloc incantat de locul de munca si asa mai departe? Cum ar fi sa incerci sa vezi lucrurule altfel si sa gasesti solutii pentru a veni cu o schimbare? Nu uita ca fiinta umana are capacitatea de a se reinventa de fiecare data cand este cazul. Fiecare detine resursele de a crea ceva diferit schimband felul in care priveste lucrurile si perspectiva.

Fa ceva ce nu ai facut niciodata. Daca te plangi in fiecare zi si nu faci nimic pentru a schimba lucrurile, nu e bine deloc. Ia taurul de coarne inserand ritualuri iendite in rutina ta. Nu ai cum sa obtii rezultate diferite daca actionezi mereu in acelasi fel.

Detecteaza coincidentele. Crezi in destin? Aceasta filozofie la fel. Fiecare situatie poate sa duca la o noua etapa de pe drumul vietii noastre.

 

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.