Iata cum ai putea preveni accidentele rutiere

Iata cum ai putea preveni accidentele rutiere

Iata cum ai putea preveni accidentele rutiereToti soferii pot suferi uneori un accident, totul depinde de cat de atent esti in trafic si de cum poti sa eviti accidentele grave. Conducand prudent nu vei face decat sa eviti problemele in trafic si sa demonstrezi ca stii cum sa conduci corect. Acceseaza i-drpciv.ro pentru mai multe detalii in acest sens.

   Iata care sunt cele mai bune sfaturi care te vor ajuta sa previi accidentele

Ai grija ca instalatiile de climatizare si de dezaburire sa fie in stare perfecta de functionare. Daca masina nu are functie de dezaburire atunci trebuie sa te asiguri ca aerul conditionat este indreptat catre parbriz si catre luneta. Doar asa vei avea siguranta ca vezi in geamuri si ca nimic nu te va afecta atunci cand conduci.

Adapteaza viteza la conditiile de mers. Daca pe drumul carosabil este zapada atunci trebuie sa circuli prudent. Daca afara este gheata sau polei este recomandat sa circuli cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in  afara lor. In plus masina ta trebuie sa fie dotata cu anvelope de iarna.

Pastreaza o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata ta. Doar asa vei putea  opri in siguranta atunci cand soferul din fata ta franzeaza brusc. In plus niciodata nu poti stii ce este pe sosea si este mult mai bine sa conduci prudent astfel incat sa poti opri ori de cate ori simti ca se apropie un pericol.

In timp ce ploua sau in timp ce ninge trebuie sa actionezi din timp stergatoarele, mai ales atunci cand din sens opus se apropie un autovehicul. Daca ai un singur moment fara vizibilitate atunci poti avea parte de un accident fatal.

Vezi si:  Steroizi - riscuri asociate

Nu este recomandat sa franezi in timp ce masina vireaza pe un drum cu polei.

Evita depasirea atunci cand te afli in coloana. Trebuie sa iei in considerare ca toate acele persoane circula in acelasi sens cu tine si daca intri pe sensul opus de mers atunci viata ta va fi pusa in pericol.

Fii atent intotdeauna la pietoni. Ia in considerare ca atunci cand ploua sau atunci cand ninge acestia sunt mai putin vizibili.