Esti in cuplu alaturi de un manipulator?

Daca iesi sau traiesti alaturi de un manipulator, ar trebui sa stii ca nu este un lucru pe care sa il privesti cu lejeritate. Este un subiect destul de delicat deoarece aceste persoane au tendinta de a fi destul de periculoase.

Pot sa aiba caracteristici de sociopati sau de psihopati si in cele mai multe cazuri se iubec doar pe ei.

Partenerul tau se victimizeaza in mod constant. In timpul unei dispute cu un manipulator, nu prea conteaza daca este sau nu el de vina. Va incerca mereu sa faca pe victima. Si in cazul in care este el de vina, doar dupa indelungi discutii va accepta ca greseala nu este a ta.

Partenerul tau se concentreaza asupra greselilor tale si asupra slabiciunilor tale. Pentru a fi sigur ca vei ramane mereu alaturi de el, iti va aminti mereu de unele defecte pe care poate ca nici nu le ai. Pentru a te face sa te gandesti ca poate este cazul sa fii mai atenta.

Iar daca iesi cu un manipulator, acesta te va face sa te gandesti sau sa ajungi la concluzia ca este singurul care te poate iubi. Te va face sa crezi pana la urma ca nimeni nu te vrea deoarece ai o multime de defecte. Te va face chiar sa te indoiesti de propria persoana.

Partenerul tau te face sa fii ranchiunoasa cu persoanele din jur. O modalitate infailibila de a se asigura ca vei ramane doar a lui. Va inventa povesti si va face in asa fel incat sa te certi cu toti din jur.

Vezi si:  Lelitza balcanica e de vina

Partenerul poate reactiona violent atunci cand se simte constrans. Atunci cand sunt sub presiune sociala si presimt un esec in discutii, manipulatorii se schimba in totalitate. Chiar daca vor sa para mereu calmi si senini, daca se simt constransi vor reactiona foarte violent.