Relatie amoroasa toxica- cum putem reactiona?

Stari de manie, certuri, indiferenta, comunicare deficienta…o relatie amoroasa toxica poate sa aiba o multime de forme diferite. Cum putem reactiona si in ce moment ar trebui sa plecam? Iata cateva raspunsuri sau sfaturi.

Ce inseamna o relatie amoroasa toxica? Este o relatie devoratoare de energie. Persoana in cauza nu se simte in largul sau in cadrul cuplului si se poate teme chiar de ce se va intampla in cursul zilei. Sau poate sa faca fata unui partener care minte mereu, care explodeaza mereu din cauza maniei sau care pune progresiv o distanta si mai mare intre ei.

O relatie toxica se poate datora cel mai adesea unei proaste comunicari in care celalalt preia puterea sau in care nu exista deloc comunicare. Sau poate sa fie o relatie bazata pe minciuna.

Putem insa incerca sa restablim comunicarea. Pentru a reconstrui o relatie sanatoasa, trebuie sa vorbim cu partenerul sau partenera in cauza. Sa ne intrebam ce nu merge, ce directie ar trebui sa ia relatia, sa vorbim despre nevoi si nemultumiri, dar si de lipsuri. Iar persoana care actioneaza in mod toxic ar putea sa explice de ce se comporta asa. Daca se incepe o discutie si lumea reuseste sa comunice, atunci relatia poate reincepe cu o multime de puncte pozitive.

Ce se poate face atuci cand comunicarea este pur si simplu imposibila? Cuplul se poate adresa in acest caz, unei terte persoane, precum o ruda, un prieten apropiat sau chiar un terapeut. Fiecare va invata astfel care este impactul comportamentului asupra relatiei. Dar si al cuvintelor aruncate la manie.

Iar atunci cand suntem in relatie cu cineva care nu ne face placere sau care adora sa ne faca sa suferim, ar trebui sa fugim mancand pamantul. Dar uneori este dificil sa ne dam seama de gravitatea situatiei si ne spunem mereu ca lucrurile se vor schimba poate in bine. Dar in aceasta situatie fuga este singura solutie.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.