Android si Chrome vor sa renunte la parole

Google tocmai a anuntat pe blogul sau oficial dorinta de a renunta la parole pe Android si Chrome. Pentru asta, gigantul web vrea sa implementeze conexiunea fara parole prin intermediul normelor FIDO pe sistemul de exploatare mobil si pe navigatorul sau.

De mai multi ani deja Google pregateste terenul pentru a renunta la identificarea prin intermediul unei parole. Compania din Mountain View vorbea despre acest proiect inca din 2019. Pentru Google, parolele reprezinta in ziua de azi un risc mult prea mare pentru siguranta utilizatorilor, la ora la care escrocheriile online sunt din ce in ce mai numeroase si campaniile de phishing se multiplica pe zi ce trece.

Google isi detaliaza planul pentru a elimina parolele

Saptamana trecuta Google a facut un anunt important. Vrea sa renunte la autentificarea prin intermediul parolelor si vrea sa implementeze conexiunea fara parole cu ajutorul normelor FIDO Sign-in pe Android si pe Chrome. Un proiect la care s-au alaturat si Apple si Microsoft.

Cum va functiona aceasta autentificare? Pe scurt, in loc sa iti ceara o parola, smartphone-ul tau va stoca un identifiant FIDO cunoscut sub numele de Passkey. Aceasta metoda este bazata pe criptografia cu cheie publica si nu este afisata contului tau online decat atunci cand incerci sa iti deblochezi telefonul. Cu alte cuvinte, daca vrei sa te conectezi la un cont de pe un PC este de ajuns sa ai un telefon la indemana pentru a valida accesul.

Dupa cum a precizat si Google, in cazul in care un smartphone se pierde sau este furat, nu trebuie sa intri in panica. Toate cheile de acces vor fi sincronizate pe cloud-ul securizat al constructorului astfel incat sa se poata recupera pe un nou dispozitiv. Conform informatiilor oferite de Google pana in prezent, aceasta functionalitate va fi disponibila incepand cu anul 2023.

Sursa: https://www.phonandroid.com/android-et-chrome-vont-abandonner-les-mots-de-passe-des-2023.html

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.