Supermarketul – pentru necunoscatori

Ca sa nu fie nevoie ca si cititorii mei mai tineri sa astepte pina vor ajunge la virsta mea pentru a descoperi niste lucruri simple, iata, luati aminte. Va voi spune trei informatii folositoare pe care eu abia de ceva vreme le-am aflat.

1. Ceaiul de ghimbir e bun. Ghimbirul arata asa, ca o radacina de ginseng dolofan (nu, n-am cultivat ginseng in familie, dar am vazut si eu in poze) si se gaseste la supermarket in stare proaspata, la raionul de legume. Pe starea proaspata o recomand. Luati boieri dumneavoastra umpic de radacina d-aia, o taiati feliute subtiri ca obrazul care cu cheltuiala se tine, puneti feliutzele in cana si peste ale aruncati apa clocotita. Asteptati niste minute, puneti zahar/miere si beti. Ma repet, dar trebuie: e bun! (Eu il cunosteam din bucataria chinezeasca, unde il ocoleam; ca in mincare nu-mi place. Motiv din care l-am ocolit ani de zile si in ceai. Rau am facut.)

2. Ouale de prepelitza se pot minca exact in conditiile in care se maninca ouale de gaina. Da-s mai frumoase, mai mici si, parca, mai bune. „Pe vremea mea” erau la moda cure cu oua de prepelita mincate/baute crude pe stomacul gol, dimineatza. Eu n-am avut parte de acest tratament – deci n-am suferit personal din cauza lor, dar din cauza cu lumea vorbea de proprietatile lor miraculoase… le-am asociat cu boala. Si le-am ocolit, ca doar am fost, si mai sint, sanatoasa. Pina m-am intilnit cu niste oua de prepelita la micul dejun oferit d’un hotel. Revelatie: deci se pot minca ca orice alte oua. Ceea ce va recomand. (Daca-mi urmati recomandarea, sa ma intrebati si cum le curat eu de coaja p-alea fierte. Ca mi-a luat ceva vreme sa gasesc o cale scurta). La supermarket se gasesc.

saba sushi roll3. E usor sa faci sushi. Tot de la supermarket stiu. Ca ma plimbam printre rafturi cautind linte (foarte buna si ea) si vazut o cutie mare pe care scria Sushi Kit. Cum iubesc sushi-ul, dar dezaprob pretul la care se vinde, am luat kitul. Nu mai lungesc vorba. Pe linga kit am mai luat niste somon afumat, niste betisoare de crabi, citiva creveti, un avocado si un castravete si … am urmat instructiunile de pe cutie. Ce-a iesit a fost chiar sushi. Foarte bun si incredibil de frumos.
Sa nu ziceti ca n-ati stiut.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.