Argumente:

“Statele Unite eutanasiază anual 3-4 milioane (sursa: humanesociety.org) de câini “nedoriti”.

Nemilosii de francezi omoară 500.000 de câini (sursa: secondechance.org). Un număr similar este ucis si de barbarii din Marea Britanie.

Scandinavii ucid cu sânge rece câinii fără stăpân, iar barbarii de elvetieni sunt chiar obligati prin lege să anunte autoritătile dacă văd un câine vagabondând, iar primăriile acestora sunt obligati de legile cantonale să prindă cătelusii fără apărare.”

“Costul mediu al unei eutanasieri: 50 lei (definitiv)

Costul mediu al unei castrări: 150 lei

+ costul eventualelor spitalizări ale oamenilor muscati de câini

+ costul pierderii de productivitate cât esti tratat de muscătură si nu poti merge la serviciu.

+ bolile transmise prin excrementele de câine de pe trotuar ”

“In momentul de fata nu vad alta solutie decat eutanasierea, toate balivernele cu sterilizarea … am mai vazut eu sterilizati cu pui, si oricum la cati caini sunt si ce sume infime se investesc nu se va reusi niciodata scaderea semnificativa a numarului. Mai bine se accepta realitatea decat sa se traiasca cu miraje din astea cu sterilizarea. Sa va vad, aveti o solutie sa-i salvati, adoptati-i daca-i iubiti atat. Solutia e la indemana oricui doreste sa-i salveze de la eutanasiere.”

“Revenind la resurse, prefer ca putinii bani ai comunitatii sa se indrepte spre o mai buna educatie si spre ajutarea familiilor responsabile cu copii dornici sa fie educati. Pentru ca asta ne deosebeste total de animale, responsabilitatea pe termen lung fata de progenituri.”

“Vreau sa intreb: Cainele comunitar nesterilizat musca mai rau decat UNUL STERILIZAT?”

Vezi si:  Invelitoare pentru acoperisul casei

Comentariile sunt disabled pentru ca nu vreau sa se “latre” pe blogul MEU.