Fa-ti plinul de antioxidanti cu ajutorul alimentelor in nuante de violet

Vinete, afine, coacaze….toate au un lucru in comun. Au o nuanta minunat de violet si iti atata papilele gustative. Culoarea violet a fructelor sau a legumelor inseamna ca acestea sunt foarte bogate in antioxodanti. Iar studiile care le lauda beneficiile asupra sanatatii sunt din ce in ce mai numeroase.

Deci daca si tie iti fac cu ochiul fructele si legume in nuante de violet, foarte bine. Ai o multime de motive pentru care ar trebui sa incepi sa le consumi.

Culoarea minunata a acestora este data de antocianiii care sunt compusi cu cea mai mare putere antioxidanta. Aceste substante isi exercita puterea antioxidanta in sinergie cu alti compusi precum polifenolii sau anumite vitamine si minerale.

Care sunt cele mai benefice alimente in nunate de violet?

Cartofii dulci violeti. Foarte bogati in antioxodanti, de trei ori mai bogati decat afinele, cartofii dulci au si un indice glicemic foarte scazut deci au un dublu avantaj. Ii poti coace in cuptor intregi, cu tot cu coaja chiar. In acest fel le vei tripla nivelul de polifenoli care au efecte uimitoare asupra celulelor creierului.

Varza rosie. Este o mina de glucosinolat si de antocianii, doi compusi care nu lasa celulele anormale sa se dezvolte. Este deci de mare ajutor pentru a lupta contra cancerului. Alaturi de mustar este delcioasa.

Orezul de Laos. In Asia, orezul violet este cea mai buna idee pentru a-ti reface plinul de energie. Este bogat in vitamina B, in fibre si pigmenti protectori. Deci este un aliment foarte calitativ. Il poti amesteca cu orezul clasic pregatit la aburi. Foarte benefica este si quinoa rosie sau lintea beluga.

Coacazele negre. Aceste mini fructe sunt campioane in materie de fibre si de fitonutrienti care stimuleaza rezistenta noastra in fata bolilor. In plus, pot diminua glicemia si sunt foarte usor de folosit in compoturi sau sucuri smoothie.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.