Nu sunt fericita in relatia de cuplu. Ce e de facut?

Auzim multe persoane plangandu-se si repetand faptul ca nu sunt fericite in relatia de cuplu, in timp ce in realitate, ar trebui sa se analizeze ce se greseste in relatie.

Poate ca an uitat faptul ca un cuplu, are nevoie de timp si de munca. Si chiar daca iubirea poate servi pentru a face relatia sa avanseze, trebuie sa facem eforturi importante si sa dam dovada de vointa si dorinta.

Uneori, nefericirea isi face aparitia in relatiile noastre amoroase. Dar in loc sa ne lamentam, sa ne panicam sau sa comentam, este necesar sa ne facem timp pentru ne gandi si a vedea ce se intampla cu adevarat.

Exista mai multe motive pentru care te-ai putea simti nefericit/a in cadrul relatiei de cuplu. Poate ca este vorba despre lipsa pasiunii, o infidelitate sau o cearta in care ai simtit ca lipsa de respect isi face aparitia.

Si totusi, exista unele cauze carora nu le acordam prea multa atentie.

Nu poti accepta faptul ca simti ranchiuna. Daca partenerul te-a inselat, poate ca l-ai iertat, dar te minti pe tine insuti. Nu l-ai iertat de tot si ranchiuna iti da tarcoale.

Iti este greu sa recunosti ca nu faci fata asa cum trebuie conflictelor. In fiecare relatie, exista unele stari conflictuale care duc la certuri sau neintelegeri. Dar acestea nu ar trebui sa puna probleme atata vreme cat stii cum sa le faci fata.

O asculti mereu pe cealalta persoana? Vrei sa ai mereu dreptate? Aduci in discutie mereu tot ce a trecut? Este foarte important sa inveti sa nu fii autoritar/a in relaiti.

Vezi si:  Eu sunt pro!

Pasiunea a disparut. Atunci cand pasiunea dispare, trebuie sa revedem felul in care comunicam cu partenerul. Exprimam ceea ce vrem? Suntem capabili sa apreciem relatiile sau le vedem ca si o obligatie? Ii acordam destul timp sau avem alte prioitati?

Pasiunea este un lucru care se cultiva. Daca nu iti mai atingi partenerul, daca nu va mai acordati afectiune sau nu va mai trimteti semne de iubire, pasiunea se va stinge.