Cum poti sa ramai optimist chiar si intr-o situatie de criza?

Boala, presiune la locul de munca, probleme in familie sau alte probleme care ne streseaza in viata de zi cu zi… nu este mereu usor sa vedem jumatatea plina a paharului. Cum poti deci sa iti pastrezi optimismul chiar si in situatii de criza?

Iata deci ce trebuie sa faci pentru a te lasa „invadata”de latura buna a lucrurilor si nu de cea negativa.

Tine o agenda „a fericirii”. Iti poti cumpara un carnetel sau o agenda unde sa notezi o situatie, o intalnire, o aroma sau o privire care a trezit in tine o emotie pozitiva. Un simplu „multumesc” care ti-a facut mare placere, vocea celor dragi la telefon , o incurajare, o felicitare, prajitura ta preferata cu ciocolata… in fiecare seara fa-ti timp sa notezi lucrurile frumoase ce ti s-au inamplat.

Fa miscare. Cateva minute de miscare pe zi iti fac doar bine si sunt foarte benefice pentru sanatate. Sportul te ajuta sa te mentii in forma si sa fii mai fericit.

Citeste. Vrei reusi astfel sa evadezi din cotidian, iti vei ameliora memoria si concentrarea si iti vei dezvolta astfel si empatia. Este un moment de relaxare mai mult decat suficient.

Acorda-ti timp doar pentru tine si incearca sa faci voluntariat.in acest fel te vei simti mai util, ii vei ajuta pe cei mai nefericiti sau napastuiti de soarta si te vei angaja sa ajuti mai mult comunitatea.

Canta, danseaza si rade mai mult. Razand vei face fata mai usor stresului, durerii fizice si morale si vei reusi in acelasi timp sa privilegiezi doar emotiile pozitive. Cantand si dansand, vei reusi sa te detasezi de emotiile negative.

Vezi si:  Cum poate fi o femeie cucerita pe loc. Domnilor,luati aminte

Mediteaza. Vei reusi astfel sa evadezi si sa te detasezi de problemele zilnice. Si vei gasi si calmul interior de care ai nevoie in momentele mai dificile. Cateva minute pe zi sunt suficiente.