Bitcoin: Google Pay ar putea sa te lase in curand sa platesti cu aceasta criptomoneda de pe telefon

Dupa ce, timp de mai multi ani, a evitat criptomonezile, Google pare decisa sa faca pasul cel mare si sa permita sistemului sau de plata, Google Pay sa accepte tranzactiile cu altceva decat moneda traditionala.

Conform Bloomberg, gigantul tehnologiei Google va crea un grup care se va concentra asupra blockchains si asupra altor tehnologii de calcul distribuit si de stocare a datelor de noua generatie. Aceasta noua echipa va fi condusa de catre noul vice-presedinte, Shivakumar Venkataraman.

Venkataraman lucreaza la Google de mai bine de 20 de ani, initial a fost responsabil cu publicitatea pe motoarele de cautare si alte proprietati ale companiei. De acum inainte, Venkataraman va fi varful de lance in cadrul acestei initiative care ii va permite gigantului Google sa se angajeze si mai mult in domeniul calculului distribuit si in domeniul blockchain insa nu va fi singur in acest proiect.

Google vrea sa adauge criptomonezi in Google Pay

Pe langa Shivakumar Venkataraman, Google a recrutat in egala masura un alt inginer care ar putea ajuta compania sa accepte criptomonezi. Conform Bloomberg, este vorba despre Arnold Golberg, architect sef al produselor PayPal, care va conduce de acum Google Pay dupa plecarea fostului repsonsabil cu platile, Caesar Sengupta, in aprilie. Va amintim faptul ca Google Pay iti permite sa realizezi cumparaturi cu telefonul Android si iOS insa este disponibil si pe PC.

Google are acum intentia de a integra criptomonezi in portofoliul sau digital. Conform Bill Ready, presedintele Google si fostul coleg al lui Goldberg la PayPal, Google s-a asociat cu Coinbase si BitPay pentru a studia cum sa permita clientilor sa isi stocheze criptomonezile pe Pay, permitandu-le totodata sa plateasca cu banii traditionali.

Vezi si:  Alimente bogate in vitamina D care ne intaresc sistemul imunitar

Totul lasa de inteles ca Google Pay iti va permite in curand sa iti reglezi cumparaturile cu Bitcoins si alte criptomonezi.

Sursa: https://www.phonandroid.com/bitcoin-google-pay-pourrait-bientot-vous-laisser-payer-en-cryptomonnaies-avec-votre-telephone.html