Somnul, o chestiune de confort

Este important sa alegi salteaua potrivita, in functie de morfologia ta si in functie de stilul in care dormi. O saltea prea tare sau din contra, una prea moale poate provoca dureri de spate sau tulburari de somn.

Pentru alegerea saltelei potrivite trebuie, intai si intai, sa iti determini morfologia. Persoanele cu o silueta subtire au in general nevoie de o saltea mai ferma in timp ce persoanele mai robuste au nevoie de o saltea mai moale. Este, in egala masura important sa tii cont de stilul in care dormi.

Daca ai tendinta sa te misti mult, sa te intorci de pe o parte pe alta in timp ce dormi opteaza pentru un model cu ventilatie. Daca obinsuiesti sa dormi pe burta sau pe o parte atunci trebuie sa optezi pentru o saltea dotata cu spuma de memorie. Trebuie sa tii cont si de grosimea saltelei.

Alege salteaua in functie de somnul tau

Daca ai probleme cu somnul atunci trebuie sa optezi pentru o saltea mai tare, mai ferma. Persoanele care sforaie sau care se misca pe timpul notpii ar trebui sa opteze pentru un model cu arcuri. Acestea din urma amortizeaza socurile si limiteaza vibratiile.

– Alege o saltea moale daca ai nevoie de un confort sporit;
– Alege o saltea cu spuma de memorie daca ai dureri articulare sau musculare;

Unele modele de saltele sunt mai adaptate decat altele in functie de tipul de somn. Daca nu ai probleme cu somnul si nu ai dureri de spate atunci o saltea cu Arcuri tari va fi ideala. Cele mai raspandite modele sunt cele cu arcuri individuale. Acestea din urma permit o ventilatie mult mai eficienta a corpului pe timp de noapte si iti mentin totodata coloana vertebrala dreapta. Aceste saltele au in general o durata de viata mai lunga.

Vezi si:  Iata ce iti incetineste laptopul

Sursa: https://c-pas-sorcier.fr/le-sommeil-une-question-de-confort/