Sunt o persoana toxica? 5 semne care pot demonstra asta

0

Intr-o perioada in care toata lumea proneaza o gandire pozitiva si dezvoltarea personala, cel mai bine ar fi sa ne intrebam cu privire la locul nostru in aceasta societate a individualismului ascendent. Cum ar fi insa daca ai avea un comportament toxic cu cei din jur? Iata cinci atitudini.

Care sunt semnele unui comportament toxic?

Un comportament pasiv- agresiv. Conform specialiştilor, un comportament pasiv-agresiv este o trasatura de caracter prezenta la toata lumea, care se traduce printr-o comunicare indirecta, fraze criptate sau neincredere exagerata fata de cei din jur. Astfel ca prin intermediul unor insinuari sau al comunicarii indirecte, o persoana poate exprima o anumita agresivitate sau frustrari.

Victimizarile sunt la ordinea zilei. Persoanele toxice au tendinta de a-i face pe cei din jur responsabili de problemele lor. Sau isi pot justifica comportamentul prin unele traumatisme din trecut.

Dar, complacerea in statutul de victima este si cea mai buna modalitate de a primi atentie si reconfort de la cei din jur.

Persoanele toxice mai au de asemenea tendinta de a se certa tot timpul pentru a aduce in prezent discutiile despre sine, valorile sau convingerile pentru a-i invinovati pe cei din jur.

Persoanele toxice dau dovada de o lipsa de incredere in sine. Lipsa unei increderi in sine sta la baza unor probleme psihologice numeroase, printre care si toxicitatea. Acest lucru duce si la culpabilizare si o exigenta constanta pentru sine, care este proiectata asupra celor din jur.

Persoanele toxice se plang mult. Persoanele care au un comportament toxic se plang foarte mult. Si au un sarcasm dezagrabil. De asemenea, sunt incapabile sa se bucure pentru cei din jur deci au un comportament ecogentric.

Vezi si:  Psihologie, Titu Maiorescu, cineva?

Persoanele toxice sunt de rea credinta. Una dintre cele mai importante caracteristici ale comportamentului toxic este incapacitatea de a recunoaste greselile.

Deci? Te regasesti in cele scrise mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *