De ce unele persoane se simt uneori singure in cuplu? Cateva motive

0

Unele persoane fug cat vad cu ochii de celibat si au o multime de relatii, unele dupa altele, uneori doar la cateva zile dupa o ruptura. Asta deoarece isi imagineaza ca a fi in cuplu le permite sa nu mai simta povara grea a singuratii.

Si totusi, este foarte simplu sa te simti singur in cuplu si uneori aceasta senzatie este destul de derutanta pentru unele persoane. Si este chiar mai des intalnita decat am putea crede.

Iata care sunt principalele motive pentru care unele persoane se pot simti singure in cuplu, motive care ar putea ajuta unele persoane sa inteleaga de ce se simt in mod regulat izolate chiar daca sunt in cuplu.

Nu pot sa exprime ceea ce simt. O comunicare sanatoasa este cea mai buna baza pentru orice relatie sanatoasa. Este chiar esentiala pentru o relatie satisfacatoare. Atunci cand cineva comunica greu cu partenerul, nu stie cum sa isi exprime sentimentele sau nu indrazneste sa si le exprime, este foarte curent sa se simta izolata sau singura.

Sunt prea idealiste. Idealismul de la inceputul relatii ajunge pana la urma sa creeze doar deceptii, chiar un profund sentiment de solitudine. Daca cineva isi imagina la inceput discutii interminabile pana la miezul noptii, discutii despre orice si despre nimic iar partenerul pana la urma nu se arata disponibil, daca se vorbeste mai mult despre probleme si nu despre sarcinile menajere sau ce vor face impreuna in urmatoare vacanta sau doar despre probleme, cu siguranta ca acea persoana se simte dezamagita.

Partenerul este indiferent. Dar, aceasta indiferenta poate avea mai multe cauze, printre care stresul, probleme la munca sau alte motive. Motive care pot sa nu aibă nimic de-a face cu tine. Deci acest lucru nu trebuie sa fie luat personal.

Vezi si:  Ai grija de el chiar si de la distanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *