Anticonceptionalele si sanatatea

A trai o viata sanatoasa presupune si metode contraceptive sanatoase

In ultima vreme, fie ca o moda, fie ca o problema serioasa, alimentatia sanatoasa devine o preocupare a tot mai multor persoane, in special a femeilor.

Atat prin internediul emisiunilor de televiziune pe aceasta tema cat si prin intermediul diverselor articole publicate pe internet suntem avertizati asupra calitatii indoielnice a alimentelor pe care le care consumam, a “E”-urilor pe care acestea le contin si a efectelor negative asupra sanatatii pe care acestea le implica.

Femeile sunt in mod special preocupate de aceste aspecte atat datorita faptului ca sunt asociate unei cure de salbire, fie datorita dorintei de a-si imbunatati starea sanatatii.

O viata sanatoasa este consecinta fireasca a unei alimentatii sanatoase. Se spune ca suntem ceea ce mancam. O alimentatie naturala, echilibrata, un stil de viata activ creeaza o stare de bine, aduc organismului un aport de energie, dar si mai mult confort psihic.

Evitam alimentele care contin aditivi alimentari pentru ca acestia sunt substante chimice care ne pun in pericol sanatatea distrugandu-ne sistemul imunitar si afectandu-ne organele intrene, pana la riscul de a ne cauza maladii mortale, cum ar fi cancerul.

Paradoxul si partea trista a situatiei este ca foarte multe femei se rezuma la alimentatie atunci cand incearca sa isi protejeze sanatatea si scapa din vedere pericole la fel de mari. Desi multe voci din sistem combat ideea, faptul ca pilulele contraceptive sunt extrem de daunatoare pentru sanatate, ramane o realitate demonstrata, realitate de care ne putem convinge prin simpla citere a prospectului oricarui tip de anticonceptionale.

Studiile efectuate releva o rata cu 40% mai ridicata de decese din cauze cardio si cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac si hemoragii cerebrale, in cazul femeilor ce folosesc anticonceptionale fata de cele ce nu folosesc, la care se adauga disfunctiile pe care pilulele le pot cauza aparatului genito-urinar, gastro-intestinal, iar lista poate continua.

Vezi si:  Descopera ce implica promotiile din magazine

abtiO viata sanatoasa inseamna sa traim in armonie cu noi insene si cu natura. Organismul uman, este cea mai frumoasa si complexa creatie a Divinitatii, iar solutia multor probleme se afla in noi. O alimentatie sanatoasa, un stil de viata activ ne ajunta organismul sa reactioneze corect si defensiv in fata pericolelor. Atunci cand il expunem agresivitatii de orice fel, lucrurile pot sa scape de sub control. Pilulele contraceptive sunt singurele “medicamente” care nu au un scop curativ, ele intervin in buna si normala functionare a organismului, iar consecintele nu vor intarzia sa apara. Este important sa nu uitam ca avem alternativa. Asa cum pe planul alimentatiei alegem acele produse cat mai naturale, cu un continut cat mai redus de aditivi, si pe planul contraceptiei putem alege varianta 100% naturala, fara consecinte negative pentru organism, fara efecte secundare. Aplicatia Calmens, pe baza datelor introduse in program asigura o contraceptie naturala riguroasa. Acest program nu intervenie in niciun fel in modul in care functioneaza organismul, dar ne ajuta sa ne folosim de el astfel incat sa obtinem ceea ce dorim: contaceptie, planning familial, identificand acele cateva zile in care se produce ovulatia, iar femeia se afla in perioada fertila a ciclului menstrual. Calmens efectueaza calcule complexe pentru aflarea zilelor sigure si a celor nesigure pentru contactul sexual.

Aceasta metoda naturala de contaceptie este potrivita pentru majoritatea femeilor, eficacitatea ei fiind de pana la 95%, iar pe perioada unui ciclu menstrual de 28 de zile, va permite 18-20 de zile de viata sexuala libera. Folosind Calmens ca metoda de contaceptie, in momentul in care va hotarati sa concepeti un copil, nu trebuie sa apelati la alte mijloace de contraceptie, asa cum se intampla in cazul utilizarii pilulelor contraceptive, cand este necesar sa acordati organismului o perioada de refacere pentru a evita consecintele negative ale folosirii lor pe o perioada mai indelungata.

Vezi si:  Fanta. Zero

Sanatatea este un dar si o reponsabilitate. Atunci cand o avem trebuie sa facem tot posibilul sa nu o pierdem. Natura are solutii atat pentru problemele simple ale vietii cat si pentru cele mai complexe si ne ajuta atunci cand nu o perturbam cu surogate sau alternative agresive.