Sunt dependenta de locul de munca. Ce sa fac sa o lasa mai usor?

Nu vorbesti decat de asta, nu te gandesti decat la asta… serile tale trec mai greu insa si nu reusesti sa te odihnesti asa cum trebuie… asta inseamna ca munca ocupa un loc mult prea important in viata ta. Sau si mai rau, ai devenit dependenta si te apropii incet dar sigur de burn out. Nu stii ce sa faci pentru a lua putin distanta si pentru a invata sa te relaxezi mai mult?

Intr-o societate anxiogena in care cultul performantei este omniprezent, este foarte usor sa devii dependent de locul de munca. Problema? O suprasolicitare sau o suprainvestitie care poate afecta foarte tare calitatea vietii si care poate duce pana la urma la epuizare.

Dar inainte de a trece peste dependenta de munca, trebuie sa inveti sa o intelegi. Locul de munca a devenit omniprezent in viata multora dintre noi, deoarece tehnologia ne permite sa fim conectati in permanenta, in week-end, cand facem o pauza sau seara inainte de culcare. Este deci dificil sa te deconectezi atat la propriu cat si la figurat. Vointa de a face totul ca la carte sau o ierarhie eventuala sunt cele care monopolizeaza spiritul.

Locul de munca este cel care poate sa inlocuiasca unele elemente ale vietii sau vine din dorinta de a dovedi ca esti capabila de multe lucruri. Dar daca nu esti capbila sa o lasi mai usor, putem vorbi in acest caz despre dependenta.

Mai multe metode, precum sofrologia, meditatia dirijata sau hipnoza te pot ajuta sa te relaxezi si sa incerci sa o iei mai usor.

In sofrologie poti practica niste exercitii de respiratie care te vor ajuta sa iti faci timp pentru a respira, pentru a-ti relaxa corpul si pentru a induce spiritului un timp de pauza.

Vezi si:  5 intrebari despre aparatele de aer conditionat, cu raspunsuri de la experti

Datorita hipnozei vei reusi sa comunici cu inconstientul pentru a-l face sa se relaxeze si sa incetineasca putin pentru un plus de seninatate.

Meditatia te va obliga sa iti faci mai mult timp pentru tine si sa gasesti un ritm confortabil pentru ca viata ta sa fie mai buna.