Cand ar trebui sa apelati la terapia de cuplu?

Atunci cand incepi o relatie cu cineva, cu siguranta ca terapia de cuplu sau ajutorul unui profesionist este ultimul lucru la care te gandesti. Dar locuitul impreuna cu bune si cu rele, nesiguranta, stresul sau o multime de alti factori pot cauza o multime de probleme in relatie.

Disputele sunt din ce in ce mai dese, dezinteresul din partea unuia sau a amandurora prezent si el si reintoarecerea acasa devine si ea problematica. In general, oamenii incearca prima data sa cauta responsabili pentru problemele lor. Dar unii cauta solutii si vorbesc pentru a reusi sa mearga mai departe.

Cand trebuie sa se apeleze insa la ajutorul unui profesionist?

Cand exista dificultati de comunicare. Felul in care comunici cu partenerul sau felul in care ii interpretezi mesajele poate sa creeze reale probleme. Si chiar sa duca la o lipsa completa a dialogului. Sentimentul ca cel de langa tine nu te asculta sau ca nu tine cont de ceea ce vrei sau simti se termina intr-o relatie silentioasa.

Esti « singur » in cuplu. Foarte multe persoane simt o singurate extrema chiar si atunci cand sunt in cuplu. Lipsa de afectiune sau de comunicare sunt principalele sentimente resimite. Aici nu functioneaza ceva si impiedica fericirea in cuplu.

Sosirea copiilor aduce un plus de probleme. In unele cupluri, sosirea unui copil schimba complet lucrurile. Zici ca devin doi straini care nu se mai inteleg deloc. Uneori, unul se somte deplasat sau lipsit de putere. Unii isi consacra intregul timp sau intreaga energie ingrijirii noului membru si uita in intregime de intimitate.

Diminuarea dorintei sexuale. Trecerea timpului face ca raporturile sexuale sa se transforme intr-un ritual indeplinit obligatoriu. Sexul ajunge cel mai adesea pe plan secund si de aici incep problemele.

Vezi si:  Regulile de comunicare pe care orice cuplu ar trebui sa le stie

Increderea este pierduta. Increderea se pierde din cauza infidelitatii sau a minciunilor repetate. Daca dispare, cu siguranta ca un cuplu se va certa non stop.