5 intrebari despre aparatele de aer conditionat, cu raspunsuri de la experti

daikin 12000 btu

daikin 12000 btuAparatul de aer conditionat pare, in teorie, un dispozitiv destul de simplu. Nu este chiar atat de simplu, mai ales daca este vorba despre aparate de aer conditionat moderne, dotate cu fel si fel de tehnologii interesante.

Pentru ca un client fericit este un client informat, cei de aer-conditionat.ro au decis sa raspunda la 10 intrebari uzuale despre acest aparat aproape indispensabil confortului fiecaruia dintre noi.

Ce este un inverter si cum functioneaza?

Inverterul este o tehnologie a compresoarelor moderne, care nu lasa aparatul sa se opreasca, mentinand in felul acesta o temperatura constanta in incapere. Partea cu adevarat interesanta la aceasta tehnologie este faptul ca este gandita in asa fel incat sa aiba un consum redus de energie, deoarece atunci cand in incapere se atinge o temperatura buna, nu mai functioneaza la capacitate maxima.

Cata energie consuma un aparat de aer conditionat?

Un consum mediu anual este de 350 kWh, insa aceasta valoare poate sa varieze mult, in functie de mai multe criterii. In principiu, aparatele electronice sunt incluse intr-o anumita clasa de eficienta energetica, iar in cazul acestor tipuri de aparate, pe piata pot fi gasite clase A, A+, A++ si A+++. Dintre toate, A++ este cea mai eficienta solutie si cea mai economica.

Cate tipuri de aparate de aer conditionat exista?

Exista 4 tipuri: cele de tavan, cele portabile, cele multi-split si cele de perete, care sunt si cele mai populare. Ceea ce le face pe cele de perete sa fie cele mai achizitionate este faptul ca au un cost redus, sunt eficiente din punct de vedere energetic si nu consuma mult spatiu.

Cum trebuie decisa puterea aparatului achizitionat?

Puterea unui aparat de aer conditionat este masurata in BTU. In functie de marimea incaperii ce urmeaza a fi racita, poate fi luata o decizie asupra puterii aparatului. Valorile de referinta sunt urmatoarele:

  • Pentru incaperile de pana in 25 de metri patrati este necesar un aparat de 9000 BTU
  • Pentru incaperile de pana in 35 de metri patrati se poate opta pentru un Daikin 12000 BTU
  • Pentru incaperile mai mari de atat, se pot alege aparate de 18000 sau chiar 24000 de BTU.

Ce functii se pot dovedi interesante la un astfel de aparat?

Exista mai multe functii interesante, care pot fi descoperite la aparatele moderne. Printre cele cu adevarat interesante se numara functia de dezumidificare, cea de conectare a aparatului la wi-fi sau cea de incalzire. In functie de buget, se poate opta si pentru aparate care se pot diagnostica singure sau reusesc sa filtreze aerul si sa elimine toate elementele care produc alergii.

Intrebarile despre aparatele de aer conditionat pot continua, insa pentru a gasi raspunsul la orice, ete bine sa se consulte producatorii si vanzatorii aparatelor. Acestia pot oferi sfaturi si pot ajuta orice client sa gaseasca solutiile optime.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.