5 motive pentru care cuplurile nefericite sunt inca impreuna

Cuplurile nefericite din cauza relatiei, care aleg sa ramana impreuna in ciuda acestui lucru reprezinta un procent destul de ridicat in orice societate din fiecare tara. Iar paradoxul este ca aproape toate aceste persoane isi sfatuiesc proprii prieteni sa se separe dar nu aplica aceste sfaturi atunci cand vine vorba despre propria lor relatie de iubire.

Cu siguranta ca ai si tu in cercul tau de prieteni un cuplu care nu este deloc fericit dar care ramane impreuna in ciuda certurilor repetate sau a lipsei de respect. Oare de ce?

Din motive familiale sau o mandrie ignoranta. De la cea mai frageda varsta suntem « invatati » ca o relatie de iubire sau de casatorie ar trebui sa dureze intreaga viata. Implicit ar trebui deci sa toleram tot ceea ce se intampla pentru a nu « pata » onoarea familiei cu o separare. Si chiar daca pare desuet, foarte multi aleg sa ramana impreuna de teama sa nu isi supere cumva familia.

Teama de solitudine. Solitudinea este in general o fantoma care sperie o multime de persoane. Din acest motiv, multe persoane aleg sa continue cu o viata plictisitoare si trista decat sa renunte la o relatie.

Copiii au nevoie de o familie, indiferent de situatie. Una din cele mai grave greseli pe care o pot face cei care au copiii – sa continue relatia de cuplu din cauza lor. Cred ca in acest fel, copiii vor fi fericiti si ca vor ajunge mai responsabili. Dar copiii sunt fericiti atunci cand parintii lor sunt fericiti. Daca vor creste intr-un mediu ostil, plin de dispute, le va afecta foarte are si grav copilaria.

Vezi si:  Descopera ce implica promotiile din magazine

Timpul investit intr-o relatie are un pret. Unii sunt de parere ca anii consacrati unei relatii nu trebuie irositi. Daca au depus atatea eforturi pentru a ramane impreuna, de ce sa strice relatia?

Dependenta afectiva sau financiara are si ea un cuvant de spus. Exista si relatii toxice, unde persoanele depind emptional de parteneri. Deci nici nu isi pot imagina cum ar fi separati.