3 fraze pe care nu ar trebui sa le spui partenerului

Comunicarea intr-o relatie este extrem de importanta, cruciala chiar. Si totusi, uneori avem tendinta de a abuza de increderea pe care o avem unul in altul. Dar este esential sa « cenzuram » unele cuvinte sau fraze. Vrei sa stii care sunt acestea?

Nu prea conteaza de cat timp sunteti impreuna sau cat de mult comunicati. Cu siguranta ca v-ati certat pana acum de cateva ori si ca unele cuvinte sau raze au fost rostite la manie.

Dar unele fraze pot rani si pana la urma se ajunge la racirea totala a relatiei. Iata care sunt deci frazele sau cuvintele de evitat, mai ales atunci cand va certati.

« Mereu sau « Niciodata ». Sunt cuvinte inofensive, dar de mare impact daca le folosesti sub forma de repros. « Nu strangi niciodata masa » « Trebuie sa facem mereu doar ce vrei tu » sunt exemple clare a unei utilizari nepotrivite ale acestor cuvinte.

Iar acuzatiile nu iti vor permite sa ai o discutie constructiva sau amicala. Daca vei folosi aceste cuvinte la inceput de fraza, cealalta persoana va avea tendinta de a se apara sau inchide in sine. Trebuie deci sa gasesti o alta cale de a-ti exprima nemultumirea sau rugamintea.

« Asa vom face ». Sau cu traducerea sa- eu o fac mult mai bine. Daca vei face pe expertul si ii vei spune cuiva ca nu se descurca sau nu stie cum sa faca ceva, vei genera doar probleme. Trebuie sa incerci sa ai o exprimare mai supla de genul « Mi-ar placea sa iti arat cum o fac eu » sau «  Vrei sa iti arat cum procedez eu ? »

Vezi si:  Cum poti sa ramai optimist chiar si intr-o situatie de criza?

« Eu ti-am spus…. » O expresie care sugereaza un aer de superioritate in raport cu cealalta persoana. Nimeni nu suporta sa fie criticat, mai ales de catre partener. Faimoasele « Eu ti-am spus » ne duc cu ganul la esec si duc la certuri sau violente.