Obiceiuri alimentare japoneze care fac bine metabolismului nostru

Bucataria japoneza este considerata una din cele mai rapide si mai sanatoase din lume. Alimentele sunt cel mai adesea taiate in bucati pentru o gatire mai rapida si pentru un plus de estetism in farfurie. Carnea este cel mai adesea marinata si consumata cruda, gatita la aburi sau prajita intr-o tigaie speciala cu foarte putin ulei. Astfel, isi pastreaza toate proprietatile nutritionale. Bucataria japoneza foloseste un minim de condimente pentru a nu incarca stomacul, ficatul sau rinichii.

Mancatul reprezinta un ritual. In Japonia oamenii mananca incet, chiar foarte incet. Farfuriile sunt mici si nu sunt niciodata umplute. Mancatul reprezinta un veritabil ritual. Mancatul cu betele permite un mancat mai lent. Conform oamenilor de stiinta senzatia de satietate isi face aparitia dupa 20 de minute.

Orez in loc de paine. Orezul este un aliment esential, de baza, in cadrul fiecarei mese in Japonia. Fiert, fara sare sau unt, acesta ne ajuta sa ne pastram silueta. Orezul este utilizat in egala masura in prepararea alcool-ului (sake si Mirin) dar si a mobilierului.

Micul dejun este o masa esentiala a zilei. Micul dejun este cea mai copioasa masa a zilei in Japonia. Micul dejun traditional japonez este compus din proteine si legume marinate, cu saramura. Acest tip de masa vine cu aportul necesar de zaharuri lente si cu numeroase vitamine ideale pentru a incepe asa cum trebuie ziua. In general, alimentele dulci nu au ce cauta aici.

Deserturile nu sunt dulci. Pe vremuri, desertul avea drept scop principal acela de a prelungi ceremonia ceaiului. Spre deosebire de produsele de patiserie europene, patiseria japoneza este mai putin dezvoltata si produsele nu sunt atat de dulci. Slabe in grasimi, nu contin nici multe calorii.

Daca vrei si tu un metabolism accelerat, inspira-te din bucataria japoneza.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.