Sfaturi pentru a face sport vara

Gasesti de fiecare data scuze pentru a nu face sport? Ba e prea frig afara, ba ploua, ba e prea cald…Afla ca vremea de afara nu este niciodata o scuza pentru a nu face miscare. In cazul in care esti o persoana careia nu ii place sa mearga la sala de sport ar trebui sa faci sport macar pe timp de vara in aer liber pentru a profita de toate beneficiile acestuia. Am pregatit pentru tine cateva tips&tricks menite sa te ajute sa eviti problemele de sanatate in cazul in care ai hotarat sa faci sport vara, in perioada de canicula in special.

Perioada zilei aleasa este deosebit de importanta. Cea mai buna perioada a zilei pentru a face sport in acest trei luni de vara este cat mai devreme dimineata. Trebuie sa eviti sa faci sport intre orele 10-15 cand gradele din termometru au tendinta sa urce mai mult.

Hidratarea este importanta. Inainte sa iesi sa practici sport trebuie sa bei cel putin un pahar cu apa. In plus, asigura-te de faptul ca ai asupra ta o sticla cu apa. Ideal ar fi sa bei cateva inghitituri de apa odata la 15 minute chiar daca nu iti este sete. Dupa ce ai facut sport mai bea un pahar cu apa.

Crema solara este obligatorie. Pentru a face sport pe timp de vara trebuie sa alegi o crema cu cel putin SPF 40. Este esential sa iti protejezi pielea de razele nocive ale soarelui chiar daca afara este innorat sau nu iesi in afara orelor recomandate de specialisti.

Trebuie sa iti asculti corpul. In cazul in care te simti putin ametita sau te simti rau trebuie sa te opresti imediat.

Vezi si:  Cateva idei pentru a te „deconecta” de la telefonul mobil

Poarta culori deschise si haine largi deoarece culorile deschise nu atrag caldura iar bumbacul va favoriza eliminarea transpiratiei.