Alimentele care te ajuta sa combati si sa elimini grasimile saturate

Grasimile saturate sunt cele care prezinta un risc destul de ridicat pentru sanatate deoarece din cauza lor poate sa creasca nivelul de colesterol in artere, acestea putandu-se astupa pana la urma sau intari.

Iar cea mai mare problema a stilului nostru de viata actual este ca alimentatia este foarte bogata in alimente compuse din grasimi saturate sau grasimi « trans ». Si fara sa ne dam seama macar, ne taiem singuri « craca de sub picioare », diminuand anii pe care ii putem trai si apropiindu-ne de o criza cardiaca. Sau chiar de un accident vascular cerebral.

In acest articol vei afla care sunt alimentele care te ajuta sa elimini sau sa « distrugi » din rezistenta grasimii saturate acumulate in organism.

Migdalele. Alaturi de o alimentatie echilibrata si variata, migdalele pot favoriza eliminarea de grasimi saturate. In plus, pot limita absorbtia de grasimi de catre corp. Poti consuma 8-10 banane la micul dejun, prajite sau combinate cu banane de exemplu.

Castravetele. Un suc de castravete cu lamaie si cu mere, o salata, o supa cu castraveti si cu menta… posibilitatile sunt multiple, dar si beneficiile castravetelui. Castravetele contine vitaminele A, C si K, minerale, dar si apa sau fibre si este foarte slab in calorii. Te ajuta sa te hidratezi si sa elimini in acelasi timp toxinele.

Merele verzi. Cum ar fi sa consumi in fiecare dimineata la micul dejun mere? Savoarea sa acida este un deliciu cu care te vei obisnui numaidecat. Merele sunt cele car au grija de silueta ta si care te ajuta sa faci fata si celor mai rezistente lipide acumulate in abdomen. In plus, sunt cele care pot favoriza circulatia sanguina si eliminarea de colesterol.

Vezi si:  Obiceiuri alimentare japoneze care fac bine metabolismului nostru

Fructul avocado. Un fruct destul de bogat in calorii care te ajuta sa slabesti. Grasimile nesaturate din avocado sunt cele care te ajuta sa alungi foamea, avand in acelasi timp grija de ficat si de inima.