Cum alegi un aparat de cafea durabil pentru dimineti fara stres?

In prezent, aproape fiecare camin detine un aparat de cafea. Acest mic aparat este un element esential in bucatarie. Este adesea folosit de mai multe ori pe zi, iar atunci cand nu este acolo, exista intotdeauna o problema.  Este esential sa iti alegi cu grija aparatul de cafea, in functie de gusturile tale si de durabilitatea aparatului. Iata cateva sfaturi care sa te ghideze in alegerea vasta de produse.

Ce tip de aparat de cafea ar trebui sa cumpar?

Fie ca esti unul dintre acei oameni care nu-si pot incepe ziua fara o cafea, fie ca esti unul dintre acei oameni care isi savureaza cafeaua doar dupa pranzul de duminica, ai nevoie de un aparat potrivit pentru tine.

Exista patru tipuri diferite de aparate, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje:

-Aparat de cafea cu filtru

-Aparat de cafea cu capsule/doze

-Aparat de cafea italiana sau cu piston

-Aparat de cafea espresso

In ceea ce priveste pretul de achizitie, exista o diferenta clara intre primele trei categorii, in general sub 100 de euro, si aparatul de cafea espresso, in general peste 200 de euro. Dar alegerea ta va depinde de modul in care doresti sa iti folosesti aparatul, fara a uita de costul pe termen lung!

Iata o scurta descriere a diferitelor aparate.

Aparat de cafea cu filtru: cel mai bun raport calitate-pret

Contrar credintei populare, utilizarea unui filtru de cafea pastreaza o cantitate maxima de cofeina si aroma de cafea, cu conditia ca aceasta sa fie preparata corect. Este cafetiera ideala daca ai nevoie de multa cafea la un pret redus. Aparatul de cafea cu filtru pastreaza o cantitate maxima de cofeina si aroma de cafea, atata timp cat o prepari corect.

Aparat de cafea cu capsule: cel mai practic

Aparatul de cafea cu capsule, popularizat in anii ’90 de catre Nespresso, poate fi folosit acum pentru a face toate tipurile de cafea, de la ristretto la latte si espresso, intr-un timp record. Din pacate, este si cel mai putin ecologic, deoarece reciclarea capsulelor din aluminiu reprezinta si astazi o problema, fiind dificil de respectat de catre consumatori.

Cafetiera italiana sau cu piston: cea mai traditionala

Uneori considerat mai putin usor de utilizat decat alte aparate, acest tip de cafetiera prepara cafeaua manual (si este usor de deprins). La fel ca si cafetiera cu filtru, ofera o buna conservare a aromelor si a cafeinei.

Aparat de cafea espresso: cel mai apropiat lucru de cafeaua de barista

Mai voluminos, acest tip de aparat poate fi folosit manual, cu un rezervor cu maner, de obicei din metal, in care se pune o cantitate mica de cafea macinata, sau cu o rasnita integrata: in acest caz vorbim de aparate automate.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *