Obiceiuri de seara care pot fi periculoase pentru sanatate

Oamenii sunt niste fiinte rutiniere si viata noastra se invarte in jurul unor obiceiuri care, cel mai adesea, functioneaza destul de bine. Asta panaa cand observi care sunt consecintele unei nopti in care nu ai dormit, ale unei stari de oboseala excesiva sau ale unei luari in greutate. Studiile au ajuns la concluzia ca ritualurile nocturne ar putea sa fie principalul suspect pentru trezirile tale nocturne sau schimbările negative de la tine din corp.

Deci este foarte important sa descoperi care sunt obiceiurile care iti pot afecta sanatatea.

Te culci tarziu

Atunci cand nu dormim suficient, hormonii foamei sunt afectati. Un lucru care poate perturba capacitatea corpului nostru de a determina cand ii este foame cu adevarat, cand ar trebui sa arda caloriile si cand ar trebui sa stocheze energie sub forma de grasimi. De asemenea, atunci cand nu dormi destul, poti manca mai mult a doua zi si ai pofta de alimente care sunt mai bogate in calorii.

Mananci o masa mai copioasa inainte de culcare

Metabolismul corpului nostru incetineste atunci cand consumam o masa prea copioasa inainte de culcare. Corpul isi incetineste functiile noaptea pentru a se pregati de somn, dar consumul de alimente prea grase poate face ca digestia sa fie mai dificila.

Bei cafea sau ceai

Doar daca nu vorbim despre un amestec de plante, ceaiul contine cafeina. Adica un stimulant care te va tine intr-o stare de alerta si activ. Deci nu ai cum sa te bucuri de un somn reparator.

Abuzezi de condimente

Capsaicina, un compus prezent in ardeiul iute iti poate stimula metabolismul. Dar, face acest lucru, marind temperatura generala si fluxul sanguin. Cele doua pot interfera cu capacitatea ta de a te putea odihni pe timp de noapte si sa te bucuri de somnul de care ai nevoie.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *