De au nevoie orasele de mai mult spatiu verde?

Orasele adapostesc numeroase cladiri, din beton insa prea putine spatii verzi. Cu toate acestea, verdeata are numeroase avantaje asupra sanatatii locuitorilor dar si asupra ecologiei si economiei. Parcurile si gradinile permit reducerea tempertaturii ambientale intr-un oras, emisiilor de carbon si problemelor sociale. Au in egala masura un impact asupra sanatatii fizice si mentale a orasenilor.

Din acest motiv, este important ca orasele sa aiba spatii verzi, cat mai multe deoarece avantajele acestora sunt numeroase. Va spunem mai multe in cele ce urmeaza.

Insule de caldura

O insula de caldura urbana reprezinta o zona urbana care se incalzeste din cauza activitatii umane. Caldura se acumuleaza in orase din cauza masinilor, populatiei, restaurantelor si altor lucruri ceea ce poate duce la o crestere a temperaturii cu pana la 4 grade.

Caldura in centrele oraselor

Oamenii sunt nevoiti sa lupte impotriva acestei calduri pentru a se mentine la racoare pe timp de vara.

Energia

Locuitorii folosesc din ce in ce mai des si din ce in ce mai mult aparatele de aer conditionat ceea ce duce automat la un consum mai ridicat de energie.

Gradinile de pe acoperisuri

Pentru a integra mai multa verdeata si vegetatie in zonele urbane arhitectii si urbanistii au introdus spatii verzi pe acoperisurile blocurilor. Aceste zone de verdeata permit evitarea insuleor de caldura din orase insa, permit in egala masura izolarea cladirilor de frig si de caldura pentru a reduce semnificativ costurile energetice.

Speranta de viata

In 2008, un studiu realizat de Dr.Richard Mitchell si Frank Popham efectuat asupra unui numar de 40 de milioane de britanici a scos la iveala faptul ca speranta de viata a persoanelor cu venituri mai ridicate si mai mici este aceeasi in zonele rurale. Dupa cum stim deja, diferenta de speranta de viata din centrul orasului si zonele in care exista spatii verzi era stupefianta, de 10 ani.

Vezi si:  Cateva lucruri pe care nu ar trebui sa ti le ceara cineva care te iubeste