Dupa o ruptura, fiecare personaa trece prin anumite etape, la un nivel mai mult sau mai putin ridicat. Incheind un mariaj inseamna sa recunoasca ca o alegere, pentru intreaga viata, nu a functionat. Si cel mai adesea, aceasta perioada de tranzitie evoca puternice sentimente amestecate.

Durerea resimtita la gandul ca viata ta ar fi putut sa fie altfel. Divortul este o situatie cu adevarat dureroasa. Durerea este insa necesara si te ajuta sa intelegi importanta deciziei tale. Este normal si natural deci nu trebuie sa ascunzi acest sentiment.

Negarea sau neputinta de te confrunta cu ceea ce se intampla. Faza de negare poate sa fie reprezentata de incercarea de a restabili relatia. Dar cel mai adesea, toate tentativele sunt sortite esecului.

Esti invidios sau ranchiunos fata de tine insuti sau fata de toti cei din jur. In timp ce incerci sa faci fata durerii sau sa treci peste ea, te vei confrunta cu siguranta cu un sentiment de ranchiuna sau de manie. Pentru moment, trebuie insa sa incerci sa accepti ca nu e nimeni responsabil de ce s-a intamplat si ca trebuie sa faci fata angoaselor.

Negocierea, deoarece dupa toate, mariajul este un contract. Atunci cand mania se va diminua nu vei mai incerca sa arati cu degetul pe cei vinovati. Vei recunoaste lucrurile asa cum sunt. Este timpul sa accepti ca un contract care v-a unit s-a rupt si ca anumite clauze ale sale nu au fost respectat de ambele parti. Ai grija insa de intersele tale, acceptand in acelasi timp situatia.

Rusinea din cauza schimbarii neprevazute din cercul tau social. Noua stare matrimoniala poate sa fie jenanta pentru unele persoane. Cuvantul « divort » este unul puternic si poate afecta multa lume. Nu are de ce sa iti fie rusine insa daca decizia pe care ai luat-o ti-a adus pacea interioara.

Ultima faza- celebrarea deoarece ai o noua viata in fata ta. Viitorul se anunta mai echilibrat, mai frumos, mai linistit si o noua viata te asteapta de care trebuie sa profiti din plin. In plus, poti invata din greselile trecutului…


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.