Lucrurile care “omoara” iubirea si care iti vor distruge relatia

La fel cum se naste, iubirea poate foarte bine si sa moara. Este la fel ca si o floare delicata care are nevoie de devotament si de eforturi pentru a ramane plina de prospetime, frumoasa si sanatoasa. Dar si angajamentul celor doua persoane.

Trebuie sa faci anumite concesii, dar si sa stabilesti anumite limite. Care sunt insa lucrurile care pot afecta o relatie de iubire, ba chiar pot sa o distruga?

Gelozia. Gelozia este un lucru normal. Este logic si rezonabil sa ne temem ca vom pierde persoane pe care o iubim. Dar atunci cand este dusa la extrem, poate avea doar consecinte negative. Gelozia poate face persoana de langa noi sa creada ca o consideram drept un obiect.

In plus, denota o lipsa de incredere in propria persoana, dar si in cei din jur.

Rutina omoara si ea iubirea. Rutina este fara doar si poate cel mai mare inamic al unei relatii. Poate duce la plictiseala si la sentimente neplacute precum frustrarea. Poate duce si la o deteriorare a comunicarii, la plangeri, la conflicte si la o multime de probleme pana la urma.

Minciunile. Increderea este piatra de temelie a unei relatii sanatoase. Din acest motiv, minciuna este un inamic de temut al unei relatii. Si este capabila sa omoare iubirea. Cel mai bine ar deci sa spunem mereu adevarul, chiar daca uneori poate sa fie o sursa de conflicte. Cel mai bine ar fi sa fim mereu onesti, fara sa ne temem de ceva si asumandu-ne consecintele.

Reprosurile si plangerile. Nu ne putem astepta ca persoana de langa noi sa fie la fel ca si noi. Deci nu ar trebui sa ii facem reprosuri sau sa criticam partenerul pe care l-am ales. Vom deteriora relatia si o vom face sa devina toxica. Cel mai bine ar fi sa avem o comunicare eficienta si sa apelam la critica constructiva.

Vezi si:  Cum poti atrage energia pozitiva in viata ta?