Suferi de quiet quitting la locul de munca?

Inca din vremea pandemiei, quiet quitting, care se poate traduce si cu demisie silentioasa, a inceput sa castige tot mai mult teren in lumea profesionistilor. Oare ti s-a intamplat si tie?

Vorbim despre quiet qutting atunci cand o persoana se detaseaza in mod progresiv de munca sa, cel mai adesea pentru ca nu mai gaseste niciun sens atunci cand vine vorba despre munca sa. Este vorba mai ales despre a incetini ritmul si a face minimul cerut de catre contract. Exact atat cat trebuie pentru a nu fi dat afara.

Acest fenomen a fost pus in lumina pe reteaua sociala TikTok de catre un utilizator in luna iulie 2022. In videoclipul postat, care a devenit repede foarte viral, tanarul a explicat ca nu mai trebuie sa faci din munca ta o prioritate si sa renuntam la cultura burn-out.

Care sunt persoanele afectate? Tendinta a aparut in timpul crizei sanitare din 2020 mai ales la cei care erau in cautare de sens atunci cand venea vorba despre munca lor. Foarte multi au realizat insa ca viata lor tine doar de un fir uneori si numerosi sunt cei care s-au schimbat si au realizat un nou echilibru intre viata profesionala si cea personala, dand mai multa importanta celei personale. Altii au optat insa pentru quiet quitting.

Generatia Z, cei nascuti intre 1997-2010, pare mai afectata de acest fenomen. O generatie care isi pune mereu intrebari, care pune totul sub semnul intrebarii si care verbalizeaza cel mai adesea nevoile sale. O generatia care este si mai prezenta pe retelele sociale.
Daca si tu simti ca suferi de quiet qutting, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu cineva despre ceea ce simti- pierderea sensului, lipsa de motivatie, de energie… cu siguranta ca vei gasi unele solutii.

Vezi si:  Consumul excesiv de Nintendo Wii daunează grav salelor