Calitatea relatiei tale are un impact direct asupra sanatatii tale

0

Cu siguranta ca ai remarcat deja acest lucru- atunci cand suntem indragostiti, fericiti in cuplu si ne intelegem foarte bine cu partenerul, ne simtim in mod instant mai lejeri, mai zambitori, mai optimisti si chiar avem tendinta de a fi mai energici in viata de zi cu zi.

Invers, este de ajuns un conflict pentru ca viata si starea de dispozitie sa fie date peste cap. Nivelul de stres urca si starea de iritabilitate incepe sa fie din ce in ce mai mare.

Relatia de cuplu poate sa aiba astfel de consecinte pe termen scurt asupra starii de bine deoarece calitatea relatiei noastre amoroase are un impact direct asupra sanatatii. Este evident si cazul tuturor relatiilor pe care le avem cu persoanele din jur.

Dar, atunci cand este vorba despre relatia de cuplu, lucrurile devin mai complicate. Mai ales daca cele doua persoane stau impreuna si impartasesc viata de zi cu zi deoarece un conflict poate distruge atmosfera de cuplu pentru mai mult timp. Relatia de cuplu poate sa aiba deci un impact consecvent asupra sanatatii partenerilor sau starii de bine, atat pozitiv, cat si negativ.

Care sunt efectele pozitive ale unei relatii de cuplu armonioase?

O mai buna stare de sanatate fizica si psihica. Un studiu a ajuns la concluzia ca cei care sunt casatoriti traiesc mai mult si sunt intr-o forma mai buna deoarece femeiele au o stare mentala mai buna si barbatii au o stare fizica mai buna decat celibatarii.

O sustinere zilnica pentru atingerea obiectivelor. Daca vrei sa ai o igiena de viata mai echilibrata, sa slabesti, sa faci sport sau sa dimnuezi consumul de alcool, cu siguranta ca vei reusi sa scapi de proastele obiceiuri si sa iti atingi obiectivele daca ai sustinerea partenerului.

Vezi si:  Minciunile periculoase pe care le spunem in fiecare zi

Ameliorarea durerii: de fiecare data cand interactionam cu persoane noi, efectul de oglinda sau mimetismul comportamental ne determina sa ne sincronizam inconstient postura atunci cand vorbim sau pasii atunci cand mergem cu o alta persoana. Aceasta sincronizare este cu atat mai prezenta in cuplu si este foarte utila pentru gestionarea durerii, deoarece atunci cand suntem intr-o stare de durere, simplul contact fizic cu persoana iubita ne poate sincroniza foarte repede ritmul cardiac si respiratia, reducand in mod eficient durerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *