De ce este bine sa plangem uneori?

Cel mai adesea, ne fortam sa nu plangem in public sau nu vrem sa varsam nicio lacrima in fata celor apropiati. Te recunosti si tu in aceasta fraza, nu-i asa? Dar sa plangi pentru a te descarca in urma unor intamplari mai mult sau mai putin placute, reprezinta un lucru foarte bun.

Ba chiar are o multime de beneficii asupra corpului si spiritului. Sa vedem cateva dintre ele.

Sa plangi este un lucru bun si te ajuta sa te simti mai bine. Persoanele din jur iti spun uneori- plange, acest lucru iti va face bine. Ei bine, sa stii ca au dreptate. Plansul amelioreaza starea de bine la noua din persoane din zece, conform studiilor recente. Si starea de bine devine si mai buna atunci cand lacrimile duc la rezolvarea problemelor sau la o noua intelegere a problemelor.

Plansul te ajuta sa comunici mai bine. Pentru bebelusi, plansul reprezinta singura modalitate de a-si exprima disconfortul sau nevoile. Si ramane si pentru noi adultii, cea mai buna modalitate de a comunica, se pare. Omul este singurul animal care plange din motive emotionale. Si chiar daca cel mai adesea, plangem din cauza tristetii, plansul ne ajuta si sa comunicam alte sentimente sau emotii precum bucuria, mania, teama sau multe altele.

Plansul ne ajuta sa scapam de stres. Daca plangem, reusim sa eliminam raul de la radacina. Si se pare ca plansul din cauza problemelor sau a stresului nu are aceeasi compozitie ca si plansul care apare atunci cand taiem o ceapa! Lacrimile varsate din cauza unei emotii contin hormoni legati de stres precum cortizolul sau adrenalina pe care corpul le poate elimina prin plans.

Vezi si:  Ah, ce-am mai ras!

Plansul te ajuta sa obtii sustinere. Da, se pare ca s-a dovedit stiintific. Oamenii sunt mai dispusi sa ofere ai mult ajutor cuiva care plange.