Iata de ce ne simtim invincibili atunci cand suntem indragostiti

Atunci cand ne indragostim, exista anumite semne care nu ne inseala. Simtim ca ne cresc aripi, ne simtim mai lejeri, suntem euforici si avem impresia ca nimic nu se poate atinge…. ca si cum am fi invincibili. Dar cercetatorii americani sunt de parere ca aceasta forta pe care o simtim brusc, este doar o senzatie.

Asta deoarece, corpul nostru este cel care produce proteine mai speciale, pe numele lor, interferoni. Acestea sunt produse in mod natural de catre sistemul nostru imunitar si au cele mai pretioase calitati. Printre acestea – antivirale, antifungice si pot combate in acelasi timp aparitia unor tumori. Cu alte cuvinte, interferonii ne fac sa simtim ca iubirea are o putere magica si ca putem invinge orice. De asemenea, atunci cand suntem indragostiti, ne simim si mai euforici.

De ce? Pentru ca ne simtim bine. Atunci cand suntem indragostiti se elibereaza endorfinele in organism. Acesti hormoni ai placerii si ai bucuriei sunt cei care ne pot simula starea de bine si ne ajuta sa fim mai fericiti. Ne simtim deci foarte bine atunci cand avem nevoia aproape incontrolabila de de a vedea fiinta iubita, de a o atinge, de a-i vorbi si de a ne cuibari in bratele sale. Suntem mult mai pozitivi. Atunci cand iubim si suntem si noi iubiti la randul nostru, acest sentiment este atat de puternic, incat inlatura orice probleme pe care le-am putea avea in viata de zi cu zi.

Ne concentram in sfarsit pe ceea ce este important, nu mai bombanim non stop, suntem mult mai pozitivi si acest lucru chiar ne face sa ne simtim bine. Avem mai multa incredere in noi. Este imposibil sa avem incredere in noi atunci cand avem ganduri negative. Sa fii indragostit deci actioneaza putin ca si gandirea sau afirmatiile pozitive.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.