Sa nu iti fie frica sa pierzi pe cineva care nu se simte norocos sa te aiba

Sa nu iti fie frica sa pierzi pe cineva care nu te vede chiar daca te priveste. Care nu te asculta, chiar daca te aude, care nu se simte norocos sa te aiba. Lasa deci persoanele care te fac sa te simti gol. Tu te-ai nascut sa te simti intreg, plin, complet si demn.

Cu totii, am simtit la un moment dat aceasta teama.

Iti este frica sa pierzi o persoana care nu te-a valorizat sau care nu te valorizeaza? Pleaca…

Sa percepem sentimentul devastator de a nu fi valorizati sau apreciati la justa noastra valoare de catre cei cu care am avut sau avem o relatie apropiata este una dintre cele mai devastatoare probleme emotionale ce poate exista.

Persoanele simt nevoia sa fie valorizate. Lipsa de consideratie din partea unor persoane cu care avem cele mai importante relatii ne distruge stima de sine. Sa gestionezi o astfel de relatie nu este un lucru deloc usor. Persoana care sufera din aceasta cauza este in general reticenta sa admita, la fel ca si cea care privilegiaza vidul sau lipsa de afectiune.

Teama de a pierde pe cineva ne face sa ne simtim singuri.

Fiintele umane simt nevoia sa stabileasca relatii cu cei din jur. Familia, prietenii si relatiile amoroase sunt stalpii esentiali pentru starea noastra de bine.

Cu totii avem nevoie sa fim atasati de cineva. Suntem deci fiinte sociale care au nevoie de afectiune si de a raspandi iubire.

Dar, solitudinea aleasa este mai buna decat cea legata de indiferenta. Prima se refera la dorinta de a dori sa o iei pe propriul drum. Un act de curaj care presupune si asumarea de riscuri.

Vezi si:  Consumul excesiv de Nintendo Wii daunează grav salelor

Si solitudinea pe care o proiecteaza altii asupra noastra cu atitudinea si saracia lor emotionala este cel mai distructiv lucru ce poate exista, fara doar si poate.