Depresia nervoasa: cand corpul si spiritul nu mai pot

Ganduri negative, epuizare, probleme de cocentrare…ce se intampla? Aceste semnale corespund cu o stare de depresie nervoasa. Descopera mai multe despre simptomele depresiei nervoase si cum poate fi aceasta invinsa.

Te simti la capatul puterii. Nu mai reusesti sa faci nimic. Ai impresia ca tot greul cade pe umerii tai si ca nimic nu iti mai iese, oricat te-ai stradui. Toate aceste lucruri le resimt persoanele care sufera de o depresie nervoasa, o stare al carei origine se datoreaza unui stres intens, mentinut o perioada indelungata de timp.

Epuizarea fizica si emotionala reprezinta o constanta in lumea actuala. Nu simtim doar in lumea profesionala o mare presiune ci si in universul personal in ultima perioada. Avem o multime de preocupari, care cresc zi de zi si moralul nostru nu face decat sa se diminueze.
Pablo Neruda zicea ca suntem uneori obositi sa fim cineva, niste persoane. Si, poate acest lucru este adevarat deoarece fiinta umana se afla uneori in unele situatii din ce in ce mai complexe si mai exigente si, pretul este platit mult mai tarziu.

Care sunt simptomele unei depresii nervoase?

Depresia nervoasa nu este o afectiune in sine, nici o entitate clinica diagnosticabila. Suntem in fata unui simptom care se naste dintr-o stare de stres intens. Se declanseaza in cazul unor situatii adverse ca de exemplu atunci cand am primit o veste proasta, dupa ce am fost supusi unor fapte traumatizante sau dupa ce am suferit o ruptura afectiva.

Cu alte cuvinte, este vorba despre o realitate psihologica care survine dupa un evemiment cu o incarcatura emotionala puternica. Depresia nervoasa se afla in stransa legatura cu un nivel ridicat de stres si principala sa consecinta este senzatia de epuizare fizica si psihologica.

Vezi si:  Ai grija de corpul tau

Simptome psihologice:

– Probleme de concentrare;
– Pierderi de memorie;
– Schimbari de dispozitie, apatie, irascibilitate;

Simptome fizice:

– Epuizare cosnstanta, dureri musculare, mai ales la brate si picioare;
– Ameteala;
– Cefalee;
– Presiune in torace sau tahicardie;